Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zatkli šéfa velkého drogového kartelu: Sadistický Mexičan si libuje v utrpení!

V Mexiku zatkli šéfa obávaného drogového kartelu, který za sebou nechává stovky mrtvých
V Mexiku zatkli šéfa obávaného drogového kartelu, který za sebou nechává stovky mrtvých  (Autor: ČTK, Profimedia.cz)
Autor: ČTK, simao - 
16. července 2013
15:00

Válka s drogovými kartely v Mexiku pokračuje. Mexická armáda si však připsala velký úspěch. Dopadla drogového bosse Treviña Moralese alias Z-40, násilnického šéfa obávaného kartelu Zetas, který má na svědomí brutální vraždy, zohavování obětí, obchody s drogami i lidmi. V době zadržení měl velký drogový šéf v autě 2 miliony dolarů a osm zbraní.

Miguel Ángel Treviño Morales (40) si říká Z-40 a vedl jeden z největších drogových kartelů v zemi, který obchoduje s drogami a lidmi a rozsévá po zemi strach a hrůzu. A také mrtvé. Stojí totiž za řadou krutých vražd, jejichž často zohavené oběti členové kartelu úmyslně nechávají na očích veřejnosti.

Zetas si tím získali pověst asi nejbrutálnějšího z početných kartelů v Mexiku. "Je to největší sadista z nich všech," uvedl však agentuře Reuters americký politolog a znalec kartelu Zetas George Grayson.

"Skutečně se vyžívá v tom působit lidem ďábelskou bolest," dodal na adresu muže, který vedení kartelu převzal loni v říjnu po svém předchůdci. Ten si říkal El Verdungo (Kat) a zastřelili ho mexické bezpečnostní síly.

Drogový boss Morales byl nyní dopaden při operaci, na které se podílela i mexická námořní pěchota. Počíhali si na něj v jeho rodném městě Nuevo Laredo u amerických hranic, zřídili silniční zátarasy a jeho terénní vůz vypátrali pomocí vrtulníku.

Na Moralesovu hlavu přitom byly vypsány vysoké odměny - 5 milionů dolarů v USA (99 milionů korun) a 30 milionů peset v Mexiku (cca. 47 milionů korun). Stal se jedním z nejhledanějších zločinců v obou zemích.

V době zatčení pak u sebe měl obávaný gangster 2 miliony dolarů, zbraně a 500 nábojů, i dva další členy kartelu. "Nepadl jediný výstřel," pochlubil se novinářům mluvčí mexické bezpečnosti Eduardo Sánchez.

Velký úspěch mexické policie: Dopadla drogového bosse Moralese Velký úspěch mexické policie: Dopadla drogového bosse Moralese | Reuters

horstfuxteleshop ( 16. července 2013 17:44 )

snad mu teď za ty s.viňárny urvou kulky zaživa

malinak ( 16. července 2013 12:33 )

hi hi hi,ten debil pisalek udelal z Mexickyho presidenta NIETY tezkyho gangstera

marie60 ( 16. července 2013 09:09 )

marie60 ( 16. července 2013 09:08 )

 http://***denik.cz/ustecky-kraj/utocila-stejna-rodina-jako-minule-slovne-napadli-i-lekarku-201307 15-o8wp.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=traffic-exchange

manolla1 ( 16. července 2013 08:59 )

Zastřelit na místě! Také i všechny další - jemu podobné! Těchto "lidí", rozhodně žádná škoda nebude!

Zobrazit celou diskusi