Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Medvědi napadli Berouska a jeho sestru! Těsně po vystoupení

12. července 2013
11:42

Medvěd napadl Jiřího Berouska mladšího a jeho sestru těsně po vystoupení v Havlíčkově Brodě. "Strhl si náhubek a stáhl si ji pod sebe, hned jsem skočil mezi ně," popsal Blesk.cz hororové okamžiky ředitel cirkusu. V kleci v tu chvíli byli čtyři medvědi - jeden samec a tři samice z toho jedna v říji.

Jiřímu Berouskovi se medvěd zakousl zezadu do hlavy. "Mám na hlavě tři tržný  rány a natržený ucho," řekl. Jeho sestra Renata však skončila hůř. Než mezi ní a medvěda stačil ředitel skočit, ošklivě jí potrhal nohy. "Má dvě hluboký rány na nohách. Asi 80 stehů. V nemocnici bude ještě týden," dodal Berousek s tím, že i tohle je součástí jejich práce. Nemá pocit, že by někomu snad šlo o život.

Oba zraněné ošetřovatele převezla záchranná služba k do havlíčkobrodské nemocnice.

Policisté se o události dozvěděli ve čtvrtek po 20:00. "V mřížemi ohraničeném prostoru před manéží cirkusu došlo ke vzájemnému napadení mezi dvěma medvědy - samicí a samcem. Oba medvědi byli přivázání a opatřeni košíky. Ošetřovatelé chtěli medvědy od sebe oddělit a při tom byli napadeni," popsala mluvčí policie Dana Čírtková. Podle Berouska byla samice v říji.

naidka ( 12. července 2013 19:20 )

valovka, předpokládám, že na dostihy tolik úchylů zase nechodí, aby to chybělo na vstupném , ale hodně lidí má rádo senzaci a vůbec jim nevadí např. pohled na koně, kterému přední noha visí jen na kousku kůže. Jestli znáš příběh Phar Lapa, posílám , film jsem probrečela od začátku až do konce.

valovka ( 12. července 2013 19:08 )

naidka: zato tys nepochopila... podle tvého příspěvku chodí na dostihy úchylové, a protože za vstupné se platí, tak jakto že Pardubická bez úchylů nezkrachovala? A o Phar Lapovi není třeba mluvit, ten byl schopen pro vítězství zemřít. Ale to dokážou i lidé, ale ti tam na rozdíl od zvířat mají i jiné motivace než jen dobrý pocit. A jsou schopni jít za hranice zákona. Proti tomu je nějaké medvědí ježdění na motorce sranda...

cipisek134 ( 12. července 2013 17:22 )

Vždyť ti to říkám, že ten pavel219 má v palici vakuum.

cipisek134 ( 12. července 2013 17:20 )

bjutifl:

naidka ( 12. července 2013 17:04 )

valovka, ty jsi napsala dvě úplně rozdílné reakce na jeden příspěvek. VP by rozhodně neměla zkrachovat, už jen proto, že si úchylové už teď nemohou přijít na své . Ale vážně, viděla jsem pár takových "úrazů" koní při dostihu a dodnes si na ně pamatuju . Já vím, je to sport a ti koně to tak i prožívají a snaží se vyhrát, i když je to poslední dobou bohužel víc o penězích. Mmch byl o tom skvělý australský film Phar Lap.

Zobrazit celou diskusi