Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ofačovaný Berousek po brutálním útoku medvěda: Nechybělo moc a sestru by zabil

Autor: sch, kon - 
12. července 2013
21:56

Obrovské štěstí sehrálo v případu Jiřího Berouska mladšího a jeho sestry asi hlavní roli. Napadl je jejich medvěd z cirkusu. „Medvěd si roztrhl náhubek a stáhnul sestru pod sebe,“ řekl cirkusový mág Berousek. Celá „rvačka“ trvala asi minutu, jemu to ale připadalo jako hodina.

Nezbývalo mnoho a došlo by k obrovské tragédii. Jenom díky velkému štěstí nikdo nezemřel. „Slyšel jsem prasknutí. Ještě že se mu do pusy zamotal řemínek, který ho limitoval a nemohl stisknout na sto procent,“ řekl Berousek.

Zatímco Jiří Berousek má zavázanou hlavu a zbytky zaschlé krve v uchu, jeho sestra Renáta je na tom o poznání hůř. Než mezi ní a medvěda stačil ředitel skočit, ošklivě jí potrhal nohy. "Má dvě hluboký rány na nohách. Asi 80 stehů. V nemocnici bude ještě týden," dodal Berousek s tím, že ji operovali do dvou do rána.

Kdo se bojí...

Jak se říká, kdo se bojí, nesmí do lesa. A přesně tohle pravidlo platí i pro práci v cirkusu. Jiří Berousek se ale nebojí a nebál se ani tehdy, když je napadl medvěd. „Vůbec jsem neváhal. Tady člověk nesmí mít strach. Jinak bych tuhle práci nemohl dělat,“ řekl a dodal, že to trvalo asi minutu, ale jemu to připadalo jako hodina.

K medvědům se chovají, jako kdyby to byli jejich kamarádi z práce. A jsou. „Nikdy před tím se to nestalo, nechápeme to,“ říká Berousek a nepřímo tak potvrzuje jistotu pohybu v jejich okolí.

pepazdp ( 15. července 2013 10:47 )

Á neúspěšná konkurence lživě pomlouvá Jak trapné jak ubohé

rada-s ( 14. července 2013 18:53 )

Máte svatou pravdu.

rada-s ( 14. července 2013 18:52 )

Berouskovi parazituji na nevinnych zviratech. BEROUSKOVYM BYCH CHTELA VZKAZAT, ZE JSOU BEZCITNY ZRUDY, KTERY TYRAJI ZVIRATA. FUJ, HANBA VAM!!!

e.44 ( 13. července 2013 19:13 )

Ale fuj tahat politiku i sem

naidka ( 13. července 2013 19:01 )

myslela jsem konkrétně tyto dvě instituce, v případě jiných, třeba politických institucí bych to tak růžově neviděla, tyto jsou obsazeny "zvířaty", která nejdou vycvičit ani usměrnit, a těm by mříže opravdu slušely.

Zobrazit celou diskusi