Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Rozloučení s právníkem (†29), který vybuchl v autě: Ostře hlídaný pohřeb!

Autor: simao, Čas.sk - 
9. července 2013
12:03

Přísná bezpečnostní opatření provázela poslední rozloučení s mladým právníkem a komunálním politikem Markem Rakovským (†29), který na Slovensku vybuchl za volantem svého auta při cestě do práce.

Místního zastupitele a advokáta Rakovského pohřbili týden poté, co uhořel ve svém autě. Příčinu výbuchu policie stále prošetřuje, vypadá to však, že Rakovskému někdo pod sedadlo nastražil výbušninu.

Svědci popisovali, jak advokát křičel po výbuchu z posledních sil o pomoc, zatímco jeho auto se nekontrolovaně řítilo Štefánikovou ulicí v Žiaru nad Hronom. Dostat se k oběti přes plameny včas však prý bylo nemožné.

Rodina Rakovského nemohla uvěřit tomu, co se stalo. Netušili, kdo by si s ním chtěl vyřizovat účty. "Stále tomu nemůžu uvěřit, čekám, že jednoduše přijde a řekne mi - Lásko, dělal jsem si legraci a miluji tě," říkala v slzách Rakovského přítelkyně Denisa, která se po otřesné smrti svého milého zhroutila.

Pohřeb mladého a ambiciozního právníka pak probíhal právě v rodinném kruhu za účasti řady známých. "Pořád se z toho nevzpamatovali," řekl o momentálním rozpoložení Rakovského rodiny na pohřbu jeden z jeho kamarádů deníku Nový čas.

"Znali jsme se odmalička a hráli jsme spolu i fotbal. Žiar je malé město. Je to tragédie nejen pro rodinu, ale i jeho kamarády. Nejhorší je, že nevíme, proč musel zemřít," dodal Novému času jeden z účastníků pohřbu Martin, zatímco kolem se to hemžilo policisty v uniformách, vestách i v civilu.

Panovaly totiž obavy z toho, že by se i samotný pohřeb mohl stát terčem pro toho, kdo Rakovského sprovodil mafiánským způsobem ze světa.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gogo ( 9. července 2013 14:38 )

Ano, máte naprostou pravdu. Tento jev je dnes více než častý.

rbwtrnava ( 9. července 2013 14:04 )

policia si svoju pracu odbila na pohrebe, neviem co ako cakala, ze tam pride komando a pomsti sa este na rodine? zatial co tam saskovali sa masineria dalej sirila a ututlava sa a nikdy sa to nevyriesi. hotovo, adios amigo

xcarodejka ( 9. července 2013 13:01 )

 Stává se, že právní zsátupce jedné strany dělá ve skutečnosti pro stranby obě, respektive je placen dvěma stranami a samozřejmě,že svého klienta takto poškozuje a fakticky dělá pro ty druhé. Podvést klienta není asi nic vyjímečného a ty způsoby jsou někdy nehorázné.

jeromeklapka ( 9. července 2013 12:20 )

Akože pre Česko je typické,že je strážený každý komunálny politik a právnik?

gogo ( 9. července 2013 12:13 )

Teď by měli létat do vzduchu právníci zlodějů z Mostecké uhelné...

Zobrazit celou diskusi