Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragický Den nezávislosti v USA: Při požáru domu zemřelo 6 lidí včetně 3 dětí

Autor: ČTK, geo - 
6. července 2013
11:19

Velkou tragédií skončila noc po oslavách Dne nezávislosti v americkém státě Pensylvánie. Při požáru domu našlo smrt šest lidí včetně tří malých dětí. Dvouletý chlapec je v kritickém stavu v nemocnici. V domě veterána z vietnamské války, kde požár propukl, bydlelo dalších čtrnáct lidí.

Podle NBC News kromě majitele domu, válečného veterána Jimmiho Moora (61) zemřelo v plamenech dalších pět členů jedné rodiny. Oběti byly identifikovány jako David (51), a jeho synové Skylar (8) a Shawn (6). Později byla nalezena těla matky dětí Crystal (41) a dcery Mickey (4). Dvouletý Kordell byl převezen na jednotku intenzivní péče a jeho stav je kritický.

Unikla plamenům v osmém měsíci těhotenství

Vražedný požár má podle Foxnews i jeden šťastný konec. Marthě (22), která byla v osmém měsíci těhotenství, se povedlo před plameny uniknout oknem z druhého patra a utekla do bezpečí přes střechu sousedů. V nemocnici poté porodila císařským řezem zdravou holčičku. O smrti svého otce Jimmieho se dozvěděla těsně po porodu.

V domě chyběla protipožární čidla

Podle požárníků oheň začal nejspíše v kuchyni od nevypnutého sporáku. V domě chyběla protikouřová čidla, která by na nebezpečí upozornila. Úřady po tragédii informovaly občany, že požárníci mají na přerozdělení zdarma stovky čidel pro případné zájemce.

babicovyjedy ( 6. července 2013 15:31 )

mam si vzit nejake naradi? hasaky a tak..

horstfuxteleshop ( 6. července 2013 12:07 )

v Budějkách chtěj extrémisti řezat cigoše, přijděte nám pomoct chránit naše připálený spoluobčany, HELP

Zobrazit celou diskusi