Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kamarád Nagyové úředník Boček: Nepřiznal luxusní hnízdečko za Prahou

Roman Boček z kauzy Jany Nagyové údajně nepřiznal luxusní vilu
Roman Boček z kauzy Jany Nagyové údajně nepřiznal luxusní vilu  (Autor: archiv Blesku, ČTK, reprofoto Mapy.cz)
Autor: simao - 
2. července 2013
11:08

I státní úředník si může žít nad poměry. Je to případ Romana Bočka, který prošel několika ministerstvy a dozorčími radami, až jej nakonec lapila protikorupční policie kvůli kauze Nagyová. Boček však má na triku ještě škraloup. Nikdy se prý nezmínil o luxusním sídle za Prahou, které si za 13 milionů vybudoval. A to ani v povinných majetkových přiznáních.

Roman Boček dělal svého času náměstka ministru zemědělství Bendlovi a platil za vlivného člena středočeské ODS. Dle spekulací spadá však také do okruhu lidí kolem pražského kmotra Iva Rittiga. A je známým Nečasovy pravé ruky Jany Nagyové, která jej prý v odposleších označovala za "malého, bodrého kamaráda".

Bočkova kariéra státního úředníka přitom zahrnuje řadu položek. Především činnost v představenstvech a dozorčích radách státních podniků.

Protimafiánskou policii však zaujal právě v případě trafik pro exposlance z ODS Tluchoře, Fuksu a Šnajdra, kteří složili poslanecké mandáty výměnou za "výhody", jak uvádí vyšetřovatelé.

Boček z toho sám vytěžil teplé místečko v dozorčí radě Českých drah - a plat 250 tisíc měsíčně! Do představenstva jej přitom navrhl Nečasův člověk, náměstek ministra dopravy Ivo Toman.

Odkrývání majetků vlivných úředníků pokračuje

Nyní čelí Boček obvinění ze zneužití pravomocí a v podplácení. Kolem jeho působení v Českých drahách však prý je vše "křišťálově čisté". Boček totiž v minulosti působil i na ministerstvu dopravy.

Jenže ve svých úřednických přiznání se nikdy nezmínil, že si nedaleko Davle u Prahy postavil rozlehlé luxusní sídlo, upozorňují dnešní Lidové noviny. Pozemek na jeho stavbu navíc údajně nakoupil jako ornou půdu za 400 tisíc. "Bydlí tady asi tři roky," tvrdí zdroj LN o úředníkově vile v povodí Sázavy.

"Klient uvádí, že cena rodinného domu by se mohla pohybovat do 13 milionů korun. Na dům má hypotéku ve výši 6,5 milionu korun a zbytek byl hrazen z výnosu z prodeje předtím vlastněné nemovitosti. Od roku 1998 působil ve vysokých manažerských funkcích a tudíž si na všechno řádně vydělal," brání se však v LN Bočkův právník Filip Seifert. Je tedy jen náhodou, že i další vlivný státní úředník si žije tak trochu jako král?

gogo ( 2. července 2013 20:57 )

Bojím se, že tak nějak to bude..

kakamilek ( 2. července 2013 14:37 )

Už má prej bejt dodře.ODS se chce svejm voličům omluvit ,že už to víckrát neudělaj, Nečasova "Domina" dostane podmínečně TyTyTy a tím u nás v Kocourkově definitivně zatočíme s korupcí a do nejvyšších pater prorostlou mafií(pardon vlastně lobistama).

veselabublinka ( 2. července 2013 13:11 )

Takový dům za 13mil.? Tak málo?

zlobivka1986 ( 2. července 2013 13:00 )

Další blbec co si koupí barák na sebe jako fyzická osoba, to je fakt nenápadný.

gogo ( 2. července 2013 12:21 )

Panebože. Jak tato zem je rozkradená. Jak se hemží armádou nenažraných, nestydatých politických prasat. Toto je svoboda a demokracie ? Stydím se, že jsem kdysi cinkal klíči.

Zobrazit celou diskusi