Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Špion Snowden čeká na azyl: V rukou ho má Rusko!

Snowdena teď nahánějí Spojené státy po celém světě
Snowdena teď nahánějí Spojené státy po celém světě  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK, mokk - 
30. června 2013
08:45

Žádost o azyl Erica Snowdena Ekvádoru by mohlo zarazit Rusko. Špion se totiž nachází v tranzitním prostoru moskevského letiště, kde čeká na politický azyl.

Řešení osudu Edwarda Snowdena je teď v rukou Ruska, řekl v sobotu ekvádorský prezident Correa. Snowden, jehož USA stíhají pro špionáž, se nachází v tranzitním prostoru moskevského letiště Šeremeťjevo a chtěl by dostat od Ekvádoru politický azyl. Proti tomu důrazně vystupují Spojené státy, které po Moskvě žádají jeho vydání.

"Pokud máme prozkoumat žádost o azyl, musí se (žádost) dostat na ekvádorské území. V této chvíli je řešení Snowdenova osudu v rukou ruských úřadů," uvedl Correa v rozhovoru pro ekvádorskou televizi Oromar. Podle dřívějších vyjádření z Quita nemůže Snowden v této latinskoamerické zemí dostat azyl, dokud o něj nepožádá na některé z ekvádorských ambasád.  

Podle informací ruské televize Rossija 24 zahájily ekvádorské úřady o Snowdenovi s Ruskem oficiální jednání, na něž osobně dohlíží ekvádorský ministr zahraničí Ricardo Patiňo. Prezident Correa v sobotu uvedl, že o Snowdenově případu hovořil s americkým viceprezidentem Josephem Bidenem, který ho požádal, aby jeho žádost o azyl odmítl.

ivuska1 ( 1. července 2013 22:39 )

namoroman

ivuska1 ( 1. července 2013 22:37 )

je nasazeny, nikdo nezjisti jeho pravou identitu, predalane rodne listy,mista narozeni , jmena atd.

ivuska1 ( 1. července 2013 22:35 )

tady nejde jenom o smirovani, to je jeden dilek z toho co je v planu Kontrola bude jednou i nad tebou, to se ti asi moc libit nebude ( tedy pokud te nechaji zit ) Stejne nechapes !

namoroman ( 1. července 2013 21:44 )

Tam kde je,myslím,že je v naprosto nejlepším bezpečí...

cinderella1 ( 30. června 2013 16:01 )

to georgovi uniklo

Zobrazit celou diskusi