Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Uprchlý agent CIA Snowden uvízl na letišti: Jako Hanks v Terminálu

Autor: pk, mokk - 
28. června 2013
21:27

Vzpomínáte si, jak Tom Hanks (56) ve filmu Terminál skončil na americkém letišti a nesměl ani do Ameriky, ani zpět domů? Teď je na tom podobně bývalý agent CIA Edward Snowden (30), který vyzradil tajný protiteroristický program americké rozvědky. Také uvízl na letišti...

Snowden byl původně v Hongkongu, odkud ale stačil v neděli odletět dřív, než Spojené státy dosáhly jeho vydání. Podle místních úřadů uvedla americká strana chybně Snowdenovo jméno a v žádosti o vydání prý chybělo i číslo pasu. Kdy poletí dál?

Americká strana to popírá, ale v podstatě na tom nezáleží, protože uprchlík je už šestým dnem kdesi v tranzitním prostoru moskevského letiště Šeremeťjevo. Odletět měl už v pondělí, pak v úterý a nakonec včera. Jeho místo v letadle ale vždy zůstalo prázdné. Podle původních zpráv měl pokračovat v letu do Havany a dál do Ekvádoru, který mu vydal doklady ke vstupu do země.

Zatím ale zůstává v Moskvě a tím opakovaně vyvolává vzpomínku na Hanksův film. Ten byl mimochodem natočen podle skutečného příběhu Mehrana Nasseriho (71), který žil neuvěřitelných 17 let v tranzitu pařížského letiště Charlese de Gaulla.

canse ( 29. června 2013 12:15 )

sportovní sázení, kvalitní info cames.iprostor.cz

ivuska1 ( 28. června 2013 22:22 )

Honba na carodejnice ! Tak se da prirovnat hon na cloveka, ktery odkryl pravdu !!!!!!!!!!!!!!! Doufam, ze mu Rusko pomuze.

Zobrazit celou diskusi