Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Při školním výletě v Rakousku se utopila česká studentka: Převrhl se s ní člun!

Česká studentka se po převrhnutí člunu utopila
Česká studentka se po převrhnutí člunu utopila  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: shp, ČTK - 
27. června 2013
18:43

Jely se projet při školním výletě v Rakousku na člunu, ale ten se s nimi převrhl. Zatímco jedna česká vodačka se zachránila, druhá studentka utonula.

Na školním výletě na jihu Rakouska dnes odpoledne zahynula česká studentka gymnázia. Spolu s další ženou se plavila na nafukovacím člunu, který se převrátil. Druhá vodačka se zachránila. Neštěstí se stalo na řece Salza nedaleko hornoštýrské obce Palfau.

Člun si Češi přivezli s sebou

Zachráněná vodačka se po převrhnutí člunu zachytila o strom. Mluvčí místních hasičů uvedl, že mrtvá dívka byla v Rakousku na výletě se zhruba 40 studenty. Záchranáři označili počínání žen za lehkovážnost, neboť v řece je vysoký stav vody. Podle hasičů není jasné, zda se výlet na lodi uskutečnil pod vedením průvodce. Skupina si podle všeho člun přivezla s sebou.

malejavelkej ( 28. června 2013 11:39 )

Ano byla. A ty jsi vůl.

malejavelkej ( 28. června 2013 11:38 )

Nebyl to školní výlet... A pravda, chudáci rodiče, znám je.

oooo. ( 27. června 2013 19:14 )

Který bl.bec přišel na nápad, jako je ježdění na raftech pro školáky a studenty na výletech! Dříve toto nikdy nebylo možné, odpovědnost za studenty a školáky nesli plně učitelé a neexistovalo dělat adrenalinové sporty, nikdo si to na triko nevzal, Hnal bych k zodpovědnosti školu, která to povolila! Chudáci rodiče vypiplou to a pak to skončí takto a zbytečně

Zobrazit celou diskusi