Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dcera (†5 měsíců) jí zemřela před rokem na festivalu: Teď matka porodila syna!

Autor: Jitka Pecharová - 
24. června 2013
05:00

Radost zažívá před prvním výročím smrti své dcerky Sárinky (†5 měs.) Sabina Š. (22) z Chrudimska. Loni v létě s manželem miminko vzala na týdenní rockový festival, na jehož konci Sárinka zemřela na syndrom náhlého úmrtí. Manželé ale dostali druhou šanci být rodiči.

Před pár dny se jim narodil syn Vítek. O druhého potomka se pár pokoušel brzy po smrti Sárinky. „Potřebuju dítě, smysl života!“ psala Sabina Š. kamarádkám. Po třech měsících od tragédie zjistila, že je opět těhotná.

Syna porodila 8. června císařským řezem. Osmičku z jeho data narození by přitom mohla považovat za osudové jak šťastné, tak smutné číslo svých dětí, protože Sárinka zemřela loni 8. července.

Po dceři měla Sabina Š. hodně věcí, a to i nových, ale skoro všech se zbavila, protože neměla sílu je použít. A prodává prý i auto, ve kterém na osudný festival přijela a s dcerkou v něm přespávala, zatímco otec byl ve stanu. V závěru akce našla Sárinku v autě ráno mrtvou.

Nechce vzpomínat

Blesk se Sabinu Š. pokusil po roce kontaktovat. Doma nebyla a při telefonickém rozhovoru se nechtěla k tragédii vracet.

Syndrom náhlého úmrtí

I když dítě zemřelo na syndrom náhlého úmrtí, které má nevysvětlitelnou příčinu, lidé i odborníci označili za nezodpovědné brát miminko na rockový festival. Parno, hluk, prach či nocleh v autě nejsou totiž ideální podmínky pro tak malé dítě.