Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Viróza ve Sněmovně: Studenti nechávali poslance dýchnout! Kdo zbaběle utekl?

Partička studentů testovala poslance na virózu, kdo jim utekl?
Partička studentů testovala poslance na virózu, kdo jim utekl?  (Autor: Repro YouTube.com)
Autor: psch - 
12. června 2013
10:00

Viróza hýbe českou politikou! Proto se skupinka studentů rozhodla, že si otestuje milé pány poslance. A zatímco někteří foukli bez problémů, jiní utíkali a vymýšleli si hloupé výmluvy, aby vůbec náhubek brát do pusy nemuseli, natož aby foukli a nedej bože se ukázalo, že jsou také „nemocní“.

Pojmem s velkým P se viróza stala v době, kdy prezident Miloš Zeman vrávoral u odemykání korunovačních klenotů. Podle něho za tím stál špatný zdravotní stav, od té doby počet onemocnění virózou v Česku vzrostl diametrálně!

A poté, co „onemocněl“ i ministr financí Miroslav Kalousek, který se k pár panákům přiznal, rozhodla se skupinka studentů otestovat pány poslance před vchodem do Sněmovny.

Podařilo se jim zastavit několik výrazných politiků, kteří v dolní komoře parlamentu sedávají. Do přístroje jim dýchl třeba šéf poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc, či šéf „VéVéček“ Vít Bárta. A placku s nápisem „Nemám virózu“ si odnesl i předseda LEV-21 Jiří Paroubek.

Abstinent, nebo lhář?

Naopak čisté svědomí asi neměl poslanec Miroslav Svoboda, který se slovy, že je zapřisáhlý abstinent, dechovou zkoušku rozklepaným hlasem odmítl. Nevypadal ale, že by neměl čas, tak proč?

Studenty se snažil vyškolit i poslanec Jiří Krátký, který si zahrál na četníka a chtěl je lustrovat. Nejdřív je poučil o tom, jak se mají správně představit a pak po nich chtěl potvrzení o studiu. Ani po několikaminutové přednášce ale nedýchl.

Špatná doba?

Partička dobrodruhů ale zkontrolovala jenom zlomek poslanců a možná také přišli ve špatnou dobu. Jinak by možná i na nějakého „nemocného“ politika narazili. A nemusel by to být zrovna Miroslav Kalousek, kterého už kdysi nachytali.

japos22 ( 12. června 2013 18:48 )

To platí i pro prezidenta. Navrhl bych novou petici. Prosazování zákoníku práce, berou plat, tak jsou v zaměstnání, proč to nikdo neprotlačuje, kontrolu na alkohol.... jsme snad ovce, co si nechají kálet na hlavu? Jsou tam snad za naše peníze.

pepazdp ( 12. června 2013 18:17 )

Tak to bysme v první řadě přišli o prezidenta

japos22 ( 12. června 2013 12:00 )

Takové přepadovky na alkohol by měli být povinné... A kdo požil, ten by skončil. Platí to pro všechny, tak proč ne pro ty, kteří mají být příkladem. Naschvál jsem napsal mají být.

labirintoa ( 12. června 2013 11:20 )

Tak.. jsou v zaměstnání za NAŠE peníze. Běžný smrtelník za pití nebo ale i chrápání v práci běžně letí.

kakamilek ( 12. června 2013 11:17 )

On takovej Kalousek má výhodu že může vystřízlivět k normálu.Což u takového střízlivého Paroubka nelze očekávat.

Zobrazit celou diskusi