Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman slavil stovku: Na soukromou akci dorazili Hůlka, Kerndl i Slováček

Autor: simao, vr - 
12. června 2013
05:31

Miloš Zeman oslavil blížících se 100 dní ve funkci prezidenta ČR. Na soukromou akci na Hrad pozval všechny, kdo ho při kandidatuře veřejně podporovali. Své dosavadní působení pak shrnul v pořadu ČT a nechal se třeba slyšet, že krátce po zvolení vyzvídal, zda by mohl z pozice prezidenta odvolat premiéra Nečase.

"Byla to soukromá akce pana prezidenta," potvrdila Blesku mluvčí Hana Burianová k pondělnímu večírku na oslavu Zemanovy sto denní vlády. Nenechala si jej ujít ani pěkná řádka známých hudebníků. Na pódiu se vystřídali Daniel Hůlka, Ladislav Kerndl, či Felix Slováček. Zeman pak usedl do první řady vedle první dámy Ivany, která se po jeho boku již zabydlela.

Zeman bilancoval: Jak chtěl vyhodit Nečase

Ve vysílání ČT se pak v úterý pustil Miloš Zeman do bilancování toho, co se mu za 100 dní povedlo. Neúspěchy si nepřipouštěl. Vyzdvihl třeba to, že jmenováním nových ústavních soudců stabilizoval ústavní soud, který byl prý před kolapsem. A také nezapomněl zmínit vyslání hradní stráže na pomoc při povodních, za což se však dočkal i kritiky. Udělal toho prý sám při povodních málo...

Nečasovu vládu však Zeman za postup při povodních a slíbenou miliardovou podporu lidem, postiženým záplavami, opět pochválil. Zároveň však přiznal, že si krátce po zvolení zjišťoval možnost, zda může dle Ústavy premiéra Nečase odvolat. "Zvažoval jsem tento výklad ústavy," uvedl Zeman s tím, že se na radu zeptal i lídra opozice Bohuslava Sobotky (ČSSD). Ten jej však prý v tomto úmyslu nepodpořil.

Aféra viróza: Nebyl prý opilý

Zeman také musel čelit dotazům na ostudu v podobě kauzy "viróza". Opět však zopakoval, že opilý nebyl. Za jeho zbědovaný stav, kdy vrávoral, potil se a nepřítomně koukal do prázdna, prý mohla nemoc i únava z toho, že před ceremoniálem zdolal 90 schodů. "Poslední čtyři roky špatně chodím," postěžoval si Zeman.

Podepsal první složenku a vzdal se 60 tisíc

S blížící se stovkou dní na Hradě pak Zeman zdůraznil, že nezapomněl na slib, dávat třetinu platu na splácení státního dluhu. "Dnes jsem podepsal první složenku na 60 tisíc, což je třetina mého platu,“" uvedl zeman v úterý s tím, že dřívější příspěvek mu hatily byrokratické průtahy při zřizování prezidentského fondu. Trvalý platební příkaz však prý Zeman zadal nyní až do března 2017, kdy mu končí první funkční období.

krupan10 ( 13. června 2013 12:15 )

Kerndl, to je ten zpěvák, co tě připravil na parníku o panenství, už si vzpomínáš ?

krupan10 ( 13. června 2013 12:12 )

Putnu si uř nacpi konečně do ři.ti, kašpare

krupan10 ( 13. června 2013 12:05 )

Eliško, také bys měla jíst víc tučné jídlo, abys brzy natáhla ráfy

krupan10 ( 13. června 2013 12:03 )

Eliško, já se zase stydím za tebe. Štve mě i to, že s takovým dementem musím dýchat společný vzduch. Ježíš, Eliško, přišlápla sis kozy.....

krupan10 ( 13. června 2013 12:01 )

Eliš, to jako myslíš sebe.

Zobrazit celou diskusi