Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Opilý Kalousek v rádiu: Žvatlal o povodních! Mirku, taky viróza?

Miroslav Kalousek se rozpovídal o opatřeních po povodních. Nebyl však při tom zcela ve formě. Že by také viróza?
Miroslav Kalousek se rozpovídal o opatřeních po povodních. Nebyl však při tom zcela ve formě. Že by také viróza?  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
6. června 2013
19:55

AUDIO: Notně unavený promluvil o povodních a plánované státní podpoře pro české občany, zasažené velkou vodou, ministr financí Miroslav Kalousek v rozhovoru pro Radiožurnál. A podle všeho to vypadá, že ho také sklátila záludná viróza!

Lidé a firmy, kterých se dotkly letošní záplavy, nebudou muset vůbec či z části platit daň z příjmu, oznámil dnes Miroslav Kalousek (TOP 09) s tím, že na detailech nyní pracuje jeho ministerstvo financí. "Všem těm, kteří byli postiženi povodněmi, nějakým způsobem odpustím nejenom příslušenství, ale odpustím i daň," řekl ČTK Kalousek.

Na detaily se ho pak dnes v podvečer chtěla zeptat redaktorka Radiožurnálu. Dočkala se zajímavých odpovědí. Obvykle výřečný ministr vůbec nebyl ve své kůži. Několikrát se přeřekl a opravoval, místy cosi žvatlal... Že by ho také postihla viróza, jako nedávno prezidenta Zemana? A nebo ho snad přemohl démon alkohol?

Přepis části rozhovoru s opilým (?) Kalouskem

Redaktorka "Dobrý večer."

Kalousek: "Dobrý večer, děkuji za pozvání."

Redaktorka: "Pane ministře, máte už představu, koho by se mohla týkat ta úleva, částečné, nebo úplné odpuštění daně z příjmu?"

Kalousek: "No samozžžejmě že mám, ale mě fascinuje, že říkáte, že jsem se já... jako ministr financí vlády České republiky... dostal do sporu s nějakým Hrubešem... Já vůbec nevím, kdo je Hrubeš!"

Redaktorka: "Já vycházím pane ministře z toho, že když jsem poslouchala váš rozhovor z ČT, tak jste se vůči němu dost ohrazoval, proto jsem na to se chtěla zeptat i vás,

Kalouska: "Hrubeš pravděpodobně dostal nějaký úkol od předsedy vlády... hmm... prostě... ehmmm... teď řekněme, jak je to... jak to musí být."

Redaktorka: "Dobře, ale pojďme k té mé otázce otázce, co možná lidi znamená nejvíc, koho by se mohla týkat ta úleva, tedy následně kdo by nemusel platit daň z příjmů."

Kalousek: "Daň z příjmů nemusí... nebude muset platit ten... kdo byl skutečně postižen živelnou pohromou..."

ROZHOVOR S MIROSLAVEM KALOUSKEM z vysílání Radiožurnálu si poslechněte ZDE (pro přehrání záznamu klikněte na zvukovou stopu)

krupan10 ( 7. června 2013 06:01 )

tady to odporný howado je prosím katolík

dobrotka ( 7. června 2013 03:14 )

To takhle se jednoho dne českej Lojza naštve kvůli počasí a vydá se do nebe, zeptat se, proč u nás pořád prší. Zabouchá na nebeskou bránu, otevře mu svatý Petr a ptá se ho, co si přeje. Lojza odpoví, že se přišel zeptat, proč u nás pořád prší. Svatý Petr mu říká: "Tak se jdeme podívat, co mám napsáno ve svaté knize. Odkud jsi?" Lojza říká: "Z České republiky". Svatý Petr listuje v knize, najde Českou republiku a říká: "Pojď se podívat, mám tu napsáno: "vláda všechno posrala - 3x denně ( raději průběžně) splachovat!"

Shelby16 ( 7. června 2013 00:09 )

Vidět Kalouska a mám ten den po náladě

brutal ( 6. června 2013 23:21 )

A tvrdí tady někdo,že je to česká elita,snad jelita, to ano.

majojo ( 6. června 2013 23:02 )

Být Myrdou, taky bych se vožrala. Protože kde sežene ty miliardy na pomoc postiženým oblastem? Chudák počítal s tím, že než praskne, co napáchal v české ekonomice, bude dávno za kopečkama a ony tzeď na něj přišly povodně. Z toho se zmetek hned tak nyvekroutí. A být opozicí, žádala bych přesný přehled, kterým firmám byly ty daně odpuštěny. Tipuju to na Štikovy, Janouškovy a spol.

Zobrazit celou diskusi