Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zemanova viróza dobývá svět! Vrávorání prezidenta zaujalo v USA i Rusku

Autor: simao, ČTK - 
14. května 2013
14:01

Pocení a kymácení českého prezidenta nad korunovačními klenoty vzbudilo pozornost i u světových velmocí. V Rusku mimo jiné proto, že byl Zeman před ceremoniálem na návštěvě právě na jejich velvyslanectví. A nějaké té vodce se prý určitě nevyhnul. Ve Spojených státech se pak pozastavují nad Zemanovou reputací milovníka alkoholu.

Nad záběry Miloše Zemana se pozastavují na západě i východě. Renomovaný Washington Post uvedl komentář Maxe Fischera, který si všiml českých snímků z otevírání korunovačních klenotů.

Jejich autorem je fotograf Michal Čížek, syn módní guru Blesku Františky Čížkové. Fischer se u jeho fotek, na kterých si zpocený Zeman utírá čelo i nos nad korunovačními klenoty, podivuje, že se prezident vlastně ani netají "vřelým vztahem k pití". "Český prezident byl zelený jak sedma a během speciální státní ceremonie se zplihle kolébal," píše se v komentáři.

Zemanovy virózy si však všimli i v Rusku. Televize Rossija24 uveřejnila krátkou reportáž o dění na Pražském hradě, zato web tvrain.ru Zemanovu eskapádu dokonce zveršoval!

Videobáseň se jmenuje Čech a hřích a herec se při jejím recitování sám napájí vodkou, až sotva stojí na nohou. Nediví se prý, jak Zeman v kapli Svatého Víta působil. Bez vodky se nedá žít a český prezident prý jednoduše doplatil na pohostinnost na ruské ambasádě.

On měl ostatně ruský velvyslanec jednoduchý úkol - státníka opít, aby ukázal dobro, které z Ruska vychází. Vše je samozřejmě satira, nasměrovaná i proti vládě Vladimira Putina, která údajně omezuje opoziční projevy.

Zeman překonal virózu: Pracuje z kanceláře, navštíví Polsko

Miloš Zeman se však nařčení z toho, že by byl opilý, brání. "Ještě v pátek jsem měl 39,2, ale bohužel nikoli promile, ale celsia," sdělil prezident TV Nova. Na zahájení Pražského jara pak již opět vyrazil pevným krokem, působil svěží a usmíval se. Události posledních dní se na něm projevili jen v momentě, kdy si na chvíli musel sednout a odpočnout ve výtahu.

Od pondělí pak prezident Zeman zasedl opět ke svému pracovnímu stolu. Po zbytek týdne se však bude zdržovat údajně především ve své kanceláři. Již brzy ho však čekají další oficiality. Třeba návštěva Polska, na kterou by se podle ČTK měl vydat již příští týden.Setká se zde se svým protějškem Bronislawem Komorowským. A do Polska pojede jen velmi krátce poté, co ve Varšavě jednal premiér Petr Nečas.

beataparri ( 19. května 2013 15:08 )

Ahoj, prave se mezi lidma siri novinka, jak vydelat penize na netu. Najdete to na - Prozrazeno.WZ.cz - Ja si takto vydelavam uz asi mesic a jsem spokojena. Bylo by ale dobre se na to podivat rychle, protoze to uz brzy nebude mozne!

itartas ( 18. května 2013 20:24 )

itartas ( 18. května 2013 20:22 )

Zeman je zcela v pořádku....což se o Němcové říci nedá, ta ať drží pusinku se svými znalostmi, které získala na zemědělce alias hnojárně, na víc totiž neměla makovici.

itartas ( 18. května 2013 20:18 )

že jsi to ty, ekonomické

itartas ( 18. května 2013 20:17 )

Zobrazit celou diskusi