Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tragédie na Jičínsku: Auto vlétlo na chodník, zabilo dvě malé děti!

Autor: simao, ČTK - 
29. května 2013
14:23

K tragické nehodě došlo dnes krátce před 13. hodinou v Sobotce na Jičínsku. Auto zde podle prvních informací vjelo na chodník a smetlo dvě malé děti, které svým zraněním podlehly. Nehodu prošetřuje policie.

Proč přesně k nehodě došlo, však zatím není jasné. "Děti si hrály na travnatém prostranství před domem, řidič osobního vozu jedoucí do centra Sobotky najel z nezjištěných příčin na chodník, narazil do dětí a po chodníku pokračoval zhruba 50 až 60 metrů, kde zastavil," uvedla k případu mluvčí jičínské policie Hana Klečanová.

Na místo nehody vyrazila i letecká záchranná služba Královéhradeckého a Libereckého kraje. Děti, které byly předškolního věku, však utrpěly příliš rozsáhlá zranění. "Bohužel podle aktuálních zpráv byla zranění dětí natolik závažná, že jim obě podlehly," dodal Novinkám ředitel liberecké záchranky Stanislav Mackovík.

Nehoda se podle starosty Stanislava Tláška stala na poměrně přehledném úseku. "Je to velké neštěstí. Nepochopím, jak se řidič s tím autem mohl dostat na chodník," řekl ČTK Tlášek. Jednou z možností by podle něj mohla být zdravotní indispozice řidiče (63). Požití alkoholu policie u řidiče nezjistila a nyní shání svědky tragické nehody.

Podle svědků řidič po nehodě vystoupil z vozu a začal ho utírat. "Ptala jsem se ho, jestli ví, co udělal a on řekl, že ne," popsala žena smrtící autonehodu. "Říkal, že je mu jedno, že děti zabil, řekl, že se taky zabije," prohlásil další svědek neštěstí. Řidič mohl být pod vlivem léků.

Výzva Blesku: Viděli jste, co se v Sobotce stalo? Máte fotku z místa nehody? Volejte na číslo 724 014 586, případně piště na tip@blesk.cz!

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině