Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Pan katastrofa: Dvě auta doprovázející Nečase se srazila

Premiér Petr Nečas nehody přitahuje. Po prasklém čelním sklu jeho letadla, došlo ke srážce dvou aut, která ho doprovázela na letiště v Petrohradu
Premiér Petr Nečas nehody přitahuje. Po prasklém čelním sklu jeho letadla, došlo ke srážce dvou aut, která ho doprovázela na letiště v Petrohradu  (Autor: EPA)
Autor: ČTK, ljš - 
28. května 2013
13:39

Premiér Nečas ta neštěstí snad přitahuje! Nejprve prasklo letadlu, ve kterém letěl do Ruska, čelní sklo, nyní se dva automobily z jeho kolony srazily, když ho doprovázely na letiště.

Dvě vozidla z doprovodné kolony českého premiéra Petra Nečase se dnes srazila v centru Petrohradu. Při nehodě, jejíž příčinou byla pravděpodobně technická porucha, nejméně jeden člen doprovodu utrpěl lehké zranění. Kolona směřovala z petrohradské radnice na letiště, program návštěvy incident neovlivnil.

Nečas odjížděl z paláce Smolnyj, kde jednal s petrohradským gubernátorem Georgijem Poltavčenkem. Kolona asi pěti vozidel zamířila na petrohradské letiště k odletu do Jekatěrinburgu, když jedno z aut kvůli technické poruše prudce zabrzdilo a mikrobus jedoucí za ním do něj narazil. Nehoda roztříštila čelní sklo a podle svědectví zpravodajky ČTK poškodila přední část vozu. Nejméně jednoho z pěti cestujících pořezalo sklo, nemocniční ošetření si zranění nevyžádalo.

Něčase srážka nijak nezasáhla

Vůz s premiérem Nečasem se v okamžiku nehody nacházel na čele kolony a srážka ho nijak nezasáhla. Vozidla i jejich řidiče poskytla české delegaci ruská strana.

Nečas je v Rusku na čtyřdenní návštěvě. Do Petrohradu přicestoval v pondělí po návštěvě Moskvy a Soči, kde jednal s ruským premiérem Dmitrijem Medveděvem a prezidentem Vladimirem Putinem.

Problémy s technikou postihly českou delegaci už při letu z Prahy do Moskvy, když vládnímu speciálu prasklo sklo v pilotní kabině. Premiér Nečas proto v cestě po Rusku pokračoval druhým vládním letadlem spolu s podnikatelskou delegací.

pattapuf ( 28. května 2013 18:46 )

Kde jsi získal ten pocit?

pattapuf ( 28. května 2013 18:46 )

Kdybys byl o malinko, ale opravdu jen o malinko chytřejší, tak bys věděl, že v Temelíně byl před 4 (slovy čtyřmi)dny.

rudyptak48 ( 28. května 2013 17:50 )

Také se drží svého úřadu jako hov-no košile. Určitě si podobně jako Adolf myslí, že je předurčen a vyvolen dotáhnout to nevládnutí do konce, přes mrtvoly celého národa.

namoroman ( 28. května 2013 15:29 )

Já taky

leninos ( 28. května 2013 15:27 )

Jen doufám že nezatouží po exkurzi do Temelína....

Zobrazit celou diskusi