Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zřícení dalničního mostu ve Washingtonu: K zemi ho poslala nehoda kamionu!

Autor: ČTK, mok - 
25. května 2013
10:00

Most, přes který vedla dálnice ve Washingtonu, byl podle amerických úřadů pouze funkčně zastaralý a za zřícení může nehoda kamionu. Ten narazil do jednoho z nosníků a poslal tak most k zemi.

Pro zřícení mostu ve Washingtonu mají americké úřady konečně vysvětlení. Podle nových informací za to může nešťastná náhoda a ne stáří kontrukce. "Na základě naší inspekce most nebyl konstrukčně nedostatečný. Podrobujeme téměř všechny naše mosty nárazovým zkouškám. Byla to jen smůla," prohlásila ministryně dopravy státu Washington Lynn Peterson.

Za vše tak může údajně nehoda kamionu, který ve velké rychlosti narazil do jednoho z nosníků. "Měli jsme tady kolizi mezi velmi těžkým vozidlem jedoucím pravděpodobně docela velkou rychlostí a mostním nosníkem. Most se proto zřítil," prohlásil guvernér Jay Inslee na páteční odpolední tiskové konferenci v Mount Vernonu.

Funkčně zastaralý

Podle úřadů nebyl zasažený most nacházející se 90 kilometrů severně od Seattlu na seznamu "konstrukčně nedostatečných", byl pouze považován za "funkčně zastaralý". To podle dálniční správy znamená, že jeho návrh a vzhled je již překonaný. V rámci celkového hodnocení nicméně získal 57,4 bodu ze sta možných, což je výrazně pod průměrem, který ve státě Washington činí 80 bodů.

villi ( 25. května 2013 13:47 )

Hmm,a jsem zvědav za jak dlouho to kapitalisté spraví.Soudruzi měli pětiletky.Radši koukejme k nám domů,abych se tady nemusel bát po čem chodím.(anebo jezdím)

Zobrazit celou diskusi