Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama na dálnici v USA: Zřítil se most, auta i s řidiči padala do řeky

Autor: simao, ČTK - 
24. května 2013
07:29

K nečekanému dramatu došlo dnes na severozápadě USA u Mount Vernonu. Zřítila se zde totiž část čtyřproudého dálničního mostu. Do řeky spadlo několik aut a začal boj o životy řidičů. Hovoří se o třech zraněných.

"Dostal jsem hlášení o vozech a lidech ve vodě," uvedl mluvčí policie Mark Francis a dodal, že neví, zda byl někdo zraněn. Ani příčina havárie není zřejmá. Později se potvrdilo, že tři lidé byli převezeni do nemocnice. Na další údaje od záchranářů se však čeká.

Most se zřítil na hlavním tahu mezi Seattlem a Vancouverem. Záchranářům se povedlo několik řidičů vytáhnout ze zaklíněných a částečně potopených aut. 

Mezitím se na březích shromáždil dav přihlížejících. A rozpoutala se i diskuze o bezpečnosti provozu právě po amerických mostech. Podle sdružení amerických inženýrů ASCE totiž více než čtvrtina ze 7 840 mostů ve státě Washington má problémy se strukturální pevností a nebo již pomalu chátrá.

V Texasu se zbortil železniční most

V případě havárie u Mount Vernonu však nejde o jedinou nehodu tohoto typu za poslední dny. Včera večer se totiž v americkém Texasu zhroutil hořící železniční most přes řeku Colorado.

Podle zasahujících dobrovolných požárníků nebyl nikdo při incidentu zraněn. Místní média informovala, že hasiči se marně snažili plných 15 hodin požár uhasit, než to nakonec vzdali a nechali spojnici sloužící nákladní dopravě, aby se jako domino zřítila.

Dřevěný most sloužil více než sto let: postaven byl roku 1910. Podle BBC se odhaduje, že postavení nové konstrukce vyjde na deset milionů dolarů (200 milionů Kč).

naidka ( 24. května 2013 16:36 )

a co já s tím, ty tsůůůůůraku

fandamilan ( 24. května 2013 15:58 )

Ty amícké ku.vy neumí nic jen vraždit.Jak po nich může někdo chtít aby něco dobře postavili?

naidka ( 24. května 2013 11:43 )

opak je pravdou, ty Vemeno

naidka ( 24. května 2013 09:23 )

Já se lekla, že je to naše D1.

jana999 ( 24. května 2013 08:28 )

to se divím, že to přežili

Zobrazit celou diskusi