Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Výjimečný trest pro dělníka: Rozdrtil spícímu muži hlavu kladivem! A pak mu snědl karbanátek

Vladislav Sixta se přiznal k tomu, že kladivem zabil spolubydlícího z ubytovny
Vladislav Sixta se přiznal k tomu, že kladivem zabil spolubydlícího z ubytovny  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
20. května 2013
16:02

Na jednu stranu prý působí jako inteligentní a sečtělý člověk. Jeho temná stránka však ukrývá psychopata, který v opilosti umlátil kladivem spolubydlícího z ubytovny, pak si zapálil a povečeřel. Společnosti i sám sobě nebezpečný vrah Vladislav Sixta (35) nyní půjde na 25 let do vězení. A poté do zajišťovací detence. Šance na nápravu? Údajně mizivá. 

Pražský městský soud dnes rozhodl o pětadvacetiletém trestu pro Vladislava Sixtu, který brutálně zabil spolubydlícího z ubytovny na farmě na Praze 10. Stalo se to loni v 22. prosince, Sixta byl prý tehdy opilý, vzal do ruky kladivo a surově umlátil spícího muže. Když se při opakovaných úderech vrahovi kladivo v ruce rozbilo a jeho část zůstala trčet v hlavě oběti, došel si Sixta pro jiné a v děsivém počínání pokračoval.

Oběť prý prostě měla smůlu

Vrah, který se k činu přiznal, údajně řešil nesnesitelnou životní situaci a oběť si měl vybrat náhodně. Po svém činu však podle soudních výpovědí kouřil cigarety, dojedl mužův karbanátek a pak zavolal policii.

Podle soudních znalců z oboru psychologie a psychiatrie jednal impulzivně a vražda nebyla předem promyšlená. "Nejsem schopný žít tak, abych z toho měl dobrý pocit," hlesl vrah u soudu. "Kdyby tam nebyl, nestalo by se to," řekl pak ke své vraždě a náhodné oběti.

Sečtělá bestie?

Sixta, živící se příležitostně jako dělník, je podle odborníků inteligentní a sečtělý člověk, který netrpí duševní nemocí. Podle vlastní matky, která u soudu také vypovídala, vždy rád četl. Za prací pak hodně jezdil do zahraničí. "Není bezcitný a brutální, ani šílenec. Působí kultivovaně a je sečtělý. Například dluží městské knihovně 15 tisíc korun, s tím se u obžalovaných nesetkáváme," uvedl soudní psychiatr.

Vrah však zdědil hraniční poruchu osobnosti a v minulosti se několikrát léčil na psychiatrii kvůli problémům s alkoholem a hraní na automatech, pokusil se také o sebevraždu. Jeho náprava prý není pravděpodobná. Po vypršení trestu proto vrah zamíří do detenčního ústavu, odkud se však může dostat, pokud to schválí dozorující psychiatři.

lynx ( 20. května 2013 19:53 )

Jj. Blesk pomáhá a slouží.

ko.ko.tek ( 20. května 2013 19:00 )

na cigoše se vysser nebo tě z diskute vypnou, to je tady chráněná komunita. Já šel nedávno ve městě přes silnici ne úplně přes přechod, ale asi 5metrů od něj, v tom na mě zatroubilo auto, to jsem se nelekl, ale čeho jsem se lekl, byl cigán, který šel přímo za mnou a ten spustil na řidičku řev:" ty pyčo brýlatá máš akýsi problém, kadě ponáhláš, ti tu pyču rozkopemm, že nebudeš vedět, čo je drba.čka" a to jí ještě praštil pěstí do kapoty. Takové jedno tútnutí klaksonem a jak to cigoše rozjede

ko.ko.tek ( 20. května 2013 18:54 )

a kde je ten článek, jak četníci z Brna dojeli autem k benzince až k samotnému regálu a trochu si poupravili vstup na jistou benzinu? Jo jo Blesku, nejdřív info přineseš a pak ho schováš

steelheart ( 20. května 2013 18:29 )

co dodat - MAGOR mezi námi!

Zobrazit celou diskusi