Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

16 let tajil, že zabil učitelku! Pak se přiznal a soud mu zmírnil trest

Vrah Petr chytil tajil dlouhých 16 let, že coby dvacetiletý mladík zabil učitelku
Vrah Petr chytil tajil dlouhých 16 let, že coby dvacetiletý mladík zabil učitelku  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
14. května 2013
15:35

Petr Chytil (37) celých 16 let dokázal utajit, že právě on je vrahem, který zabil sousedku - učitelku z Mohelnice Irenu Čížkovou (†41). Nakonec se přiznal, nezvládal již prý výčitky svědomí. Soud mu za vraždu vyměřil nejprve třináct let vězení. Nyní mu však trest o rok zmírnili.

Šestnáct let stará vražda učitelky z Mohelnice na Šumpersku se totiž nyní dostala před odvolací soud v Olomouci. A ten dnes rozhodl, že Petr Chytil bude sedět nikoli 13, ale 12 let. Soudce prý zohlednil to, že se muž k vraždě policistům sám loni doznal. Trest si přesto odpyká ve věznici se zvýšenou ostrahou, soud mu navíc nařídil ústavní ochranné sexuologické léčení. Tenhle případ má totiž děsivé pozadí.

Díval se u učitelky na televizi...

Vražda v Mohelnici patřila k nejdéle neobjasněným trestným činům tohoto druhu nejen v regionu, ale i u nás. Petr zabíjel jako dvacetiletý, učitelku napadl přímo v jejím bytě, od kterého měl duplikát klíče.

Sehnal jej u svých rodičů, kteří ženě občas hlídali byt. Chytil sem tajně docházel, třeba koukat na televizi. Jednoho dne ho však učitelka přistihla a Chytil zareagoval děsivě. učitelku podřízl. O vraždě však mlčel a stopy zahladil. Dělal, jako by nic. Vystudoval na automechanika, dokonce se oženil a narodila se mu dcera.

"Dvanáctiletý trest je na samé spodní hranici, podle nás je přiměřený. Nelze přehlédnout skutečnost, že obžalovaný se skutečně sám a dobrovolně po takové době dostavil na policii. Jde přitom o trestný čin z roku 1996. Sám trestný čin oznámil a napomáhal při jeho objasnění. Je otázkou, zda by bylo jinak možné tuto vraždu objasnit," zdůvodnil dnešní rozhodnutí mluvčí olomouckého vrchního soudu Petr Angyalossy.

Žalobkyně však poukazovala již dříve na to, že učitelka umírala delší dobu a prožívala hrozná muka. Vrah totiž ženu nejprve přiškrtil páskem, poté ji svázal do kozelce, celý obličej ji zalepil páskou a podřízl jí krk... Jednal prý navíc pod vlivem sexuální úchylky.

Chytil se k vraždě učitelky přiznal po 16 letech údajně proto, že ho trápilo svědomí Chytil se k vraždě učitelky přiznal po 16 letech údajně proto, že ho trápilo svědomí | Pavel Ryšlink

jahodove_ticho ( 14. května 2013 19:56 )

To je vůůůůůůůůůl! Přitom to mohl být pěkný scénář pornofilmu. Učitelka přistihne mladíka u televize, na Kolotoč asi nekoukal. Tak stáhnout kalhoty, výprask a pak už triviální šoustačka...

Zobrazit celou diskusi