Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Českého truhláře a jeho holku Ivetu (23) hledal Interpol: Zatkli je v Brazílii, on v Česku dlužil miliony

Petra Faltu a jeho přítelkyni Ivetu Lukůvkovou zatkli až v Brazílii
Petra Faltu a jeho přítelkyni Ivetu Lukůvkovou zatkli až v Brazílii  (Autor: Policie ČR)
Autor: psch, ČTK - 
16. května 2013
16:53

Podvodník každým coulem! Petr Falta (40) v Česku nasekal milionové dluhy a utekl do zahraničí. Pátrání po něm vyhlásil dokonce i Interpol. Jeho dnům na svobodě je ale konec, v Brazílii ho totiž zadrželi policisté při běžné kontrole. Měl totiž falešné doklady a prozradil ho prý přízvuk.

Brazilská policie zadržela ve státě Alagoas na východě země čtyřicetiletého Petra Faltu. Podle dnešní zprávy listu Globo se Falta a jeho třiadvacetiletá partnerka Iveta Lukůvková při prověrce dokumentů prokázali cizími brazilskými doklady.

Český pár přicestoval do Brazílie před deseti měsíci z Česka, kde údajně po Faltovi zůstaly milionové dluhy. Lukůvková je podle serveru lidovky.cz od července v české databázi hledaných osob, k jejímu stíhání česká policie důvody nemá.

Dvojici zadržela při kontrole projíždějících vozidel vojenská policie na silnici do města Recife. Muž předložil dokumenty na jméno José Afonso da Silva a žena na jméno Daniele Cintia de Oliveira Lins.

Prozradil je přízvuk

Hlídkující policisté postřehli cizí přízvuk a na podezřelý pár upozornili civilní brazilskou policii. Ta zanedlouho zjistila, že Faltu hledá Interpol. Oba Češi jsou obviněni z použití falešných dokladů.

Utekl kvůli dluhům

Podle lidovky.cz po truhláři Faltovi z Borové na Náchodsku pátrala česká policie kvůli podezření z podvodu. Od známých si prý půjčoval větší obnosy peněz, ať už jako osobní půjčky nebo pod záminkou investice do truhlářských strojů. Dluhy ale nesplatil.

Brazilský list napsal, že český podnikatel čeká nyní ve věznici na vyhoštění. Právní pomoc advokáta dosud nedostal, místní úřady prý čekají na žádost české strany o Faltovo vydání.

horstfuxteleshop ( 16. května 2013 18:15 )

za pět euro bych ho tam ivetě strčil až po kulky

ejvm1712 ( 16. května 2013 17:19 )

Hnusnej chlap.

Zobrazit celou diskusi