Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Autor Šifry mistra Leonarda vydává nový román: Bude to konspirační Inferno?!

Danu Brownovi, znávanému spisovateli, vyšel nový román Inferno
Danu Brownovi, znávanému spisovateli, vyšel nový román Inferno  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
14. května 2013
09:07

Platí za jednoho z nejčtenějších současných autorů - a to především díky úspěchu jeho knihy Šifra mistra Leonarda. Teď se Daniel Brown rozhodl potěšit své fanoušky znovu. Románem Inferno, který má být vůbec nejtemnějším z jeho děl.

Pro někoho slátanina, hrající si s historií a symboly, jak se jí namane. Pro jiného temná, mysteriózní a napínavá detektivka, zasazená do současné Paříže a v hlavní roli s charismatickým hlavním hrdinou, detektivem Robertem Langdonem (ve filmu stvárněným Tomem Hanksem). To platí o knižním i následném filmovém zpracování Šifry mistra Leonarda. 

Americký spisovatel Dan Brown se stal celosvětově jedním z nejštenějších současných autorů, filmového zpracování se poté dočkali i jeho Andělé a démoni.

Češi si musí počkat

Nyní vychází v desítkách zemí světa jeho další kniha - román Inferno. V Česku si ale na oficiální překlad budeme muset počkat, Peklo se totiž na pultech knichkupectví objeví až na podzim. Román zpočátku vychází jen v angličtině, francouzštině, němčině, španělštině a italštině.

A i když literární kritici z Browna nijak nadšení nejsou, nedá se autorovi upřít, že dokáže napsat čtivý text, postupně čtenáře vtahovat do děje a pohrávat si přitažlivou směsicí konspiračních teorií a odkazů na reálně existující historické postavy a místa. Bude mít úspěch i tentokrát?

Datum vydání není prý náhodné

Informací o obsahu nového thrilleru je však zatím pomálu a pečlivě je dávkuje sám autor. Ví se například to, že hlavní hrdina tentokrát bude vtažen do pátrání, jehož základem je první díl slavného eposu Danta Alighieriho.

I tentokrát budou hrát roly symboly a matematika. Podle nakladatelství Doubleday není dnešní datum zvolené vůbec náhodně. V přepisu totiž vypadá jako 5-14-13, což dává při čtení pozpátku prvních pět míst čísla pí, jedné z nejdůležitějších matematických konstant.

cleopama ( 14. května 2013 12:09 )

To fakt, symbol mně zklamal, to byla slátanina na úrovni Lovci pokladů 2

Zobrazit celou diskusi