Přestože Nova natočení seriálu dlouho odkládala a pak ho sušila v trezoru, teď si mne ruce – sledovanost se pravidelně blíží dvěma milionům diváků.

Modrava nesedí

Jedním z pravidelných diváků tohoto seriálu je i emeritní policejní rada, plukovník Miloslav Dočekal (74). Jak Modravu hodnotí z profesního hlediska?

„Je to moc pěkně natočené, ta příroda je úžasná, ale z odborného hlediska by to chtělo lepšího poradce. Vraždy totiž ve skutečnosti řeší kraj, nikdy obyčejné obvodní oddělení. To by možná tak řešilo ještě toho otráveného koně, ale vraždy opravdu patří kraji. S tím pak obvod spolupracuje. Taky mi tam nesedí hodnosti, je to tam samý poručík, což je ve skutečnosti nesmysl. Ale na Soňu Norisovou je hezké pokoukání a jako herce mám rád i Jaroslava Satoranského."

Kruh se uzavírá

Česká televize, která v pondělí odvysílá předposlední díl Vražd v kruhu, si může započítat průměrnou sledovanost seriálu 1,3 milionu diváků (premiérový díl přilákal k obrazovkám ještě o tři sta tisíc lidí více).

„Na Vraždy v kruhu se pravidelně nedívám, to je doména mé ženy, ale pár dílů jsem viděl a musím říct, že to profesně sedí a oceňuji herecký koncert Ivana Trojana. S tím jsem spolupracoval jako poradce při filmu Ve stínu a je to člověk, který se o svou práci opravdu do hloubky zajímá, nebojí se zeptat na detaily. Trošku mi tam vadí zamotanost s těmi znameními, ale to je pro diváky asi atraktivní,“ říká Dočekal.

Radovi se stýská

Nejvýše hodnotí Miloslav Dočekal nedávno odvysílané Případy 1. oddělení na ČT1. Jejich první díl si pustilo více než 1,7 milionu diváků, další části sledovalo průměrně půldruhého milionu. Před pár dny začalo natáčení osmi dílů druhé řady, které potrvá až do července. „Jako profíkovi mi mluvili z duše, a když jsem se na to díval, stýskalo se mi a nejraději bych se sebral a šel zase do práce. Pokud jde o Ondru Vetchého v roli vyšetřovatele, hrál to obrovsky a Bolek byl také skvělý. Dá se říct, že i ostatní byli dobří a charakterově rozdělení tak, jak mají být.“

Zlaté naše seriály!

Radovi Dočekalovi se líbila i novácká Kriminálka Anděl. „Výborně obsazené, postavené hlavně na dvojicích kriminalistů. Jen vedoucí oddělení, kterého hrál Martin Stropnický, se dost angažoval při vyšetřování v terénu, což většinou nebývá. Je to spíš zajímavější pro televizní diváky. Všechny ty Kriminálky New York a další mě nebaví, jsou příliš nudné a podivné. Zlaté naše seriály!“