Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drogy ve žlutém autobusu: Norové ho propustili! Dva řidiči Student Agency zůstávají ve vazbě

Autobusy Student Agency jsou volné
Autobusy Student Agency jsou volné  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: psch - 
3. května 2013
16:08

Žlutý autobus společnosti Student Agency se může vrátit zpět do Česka. Norská policie ho propustila po dvou týdnech. 20. dubna zadržela dva řidiče kvůli podezření z pašování tvrdých drog.

Dva čeští řidiči žlutého autobusu jsou ve vazbě v norském městě Follo od 20. dubna, kdy je Norové zadrželi kvůli podezření z pašování tvrdých drog.

O podrobnostech zadržení obou Čechů sice tamní policie mluvit nechce, ale rozhodli alespoň o uvolnění žlutého autobusu, pro který si dopravce musí přijet.

"Uděláme to neprodleně a autobus bude co nejdříve převezen do ČR a zařazen zpět do provozu," řekl serveru iDnes.cz mluvčí firmy Aleš Ondrůj.

Mají k dispozici tlumočníka

Zadržení dvou řidičů potvrdil i český velvyslanec v Norsku Milan Dufek. "Máme potvrzeno zadržení dvou českých občanů. Jsou v norské vazbě. Jsou vyšetřováni. Každý z nich má svého norského advokáta, je pro ně zajištěn také tlumočník," dodal Dufek.

Česká ambasáda upřesnila, že autobus byl zadržen v oblasti Osla a případ řeší policie v okrese Follo, kam byli dotyční převezeni.

Ředitel se distancuje

"Je to jejich soukromá záležitost. Použili autobus mimo pracovní dobu," nenechal se touto nepříjemnou událostí vykolejit majitel společnosti Radim Jančura.

buban ( 3. května 2013 20:56 )

Asi pro nej nemeli prislusne vazebni podminky..

howareyoudoing ( 3. května 2013 20:52 )

propustili autobus?

Zobrazit celou diskusi