Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Masakr v Bostonu: Policie má další tři podezřelé! Zatkli kamarády atentátníka

Autor: mok, ČTK - 
1. května 2013
18:02

Je to už přes dva týdny, co explodovaly dvě bomby v Bostonu během tradičního maratonu, a vyšetřovatelé stále chodí s novými zprávami ohledně případu. Podle amerických médií jsou zatčeni tři lidé, kteří byli obviněni z křivé výpovědi a maření vyšetřování.

Americké úřady vyšetřují dvojici Kazachů Azamata Tažajakova a Diase Kadyrbajeva, která se znala s bratry čečenského původu Tamerlanem a Džocharem Carnajevovými. Muži byli údajně spolubydlící podezřelých bratrů.

Kazachy podle listu The Boston Globe policie zadržela kvůli možnému porušení podmínek studentských víz, poté ale byli obviněni z křívé výpovědi a maření vyšetřování.

Tažajakov a Kadyrbajev přicestovali do USA, aby studovali na Massachusettské univerzitě v Dartmouthu. Na této škole byl jako student zapsán i Džochar, mladší z bratrů Carnajevových.

Policie oba Kazachy zadržela poté, co je vyšetřovatelé vyslechli kvůli možným vazbám na Tamerlana a Džochara. Právníci Kazachů oznámili, že dvojice s vyšetřovateli a agenty Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) spolupracovala a že se s Džocharem přátelila jen v rámci univerzity.   

"Chceme, aby se to vyřešilo co nejrychleji," uvedla právní zástupkyně Linda Cristellová.


reggina ( 2. května 2013 11:44 )

Kazasi nejsou zadne atentatnici, spis blbecci. Pitomci dostali strach a povyhazovali do nejblizsi popelnici osobni veci Carnajeva-PC a.j. To jim nejak nepomohlo

namoroman ( 2. května 2013 11:28 )

Já jsem vždycky psal,že Ti dva jsou blbové! A Amíci...mám výhrady k jejich zahraniční politice. Američani jako lidé jsou jen obyčejní lidé Proti nim nelze nic mít!

cinderella1 ( 2. května 2013 06:04 )

No vidis jaka se stala zmena! ...vzdyt ty umis i pochvalit, ne jen stale nadavat na amiky ...tak to je dobre!

namoroman ( 2. května 2013 04:38 )

On zůstal v USA,že ho tam zatknou?!

namoroman ( 2. května 2013 04:28 )

Já nic ... já jsem v tom nevinně !

Zobrazit celou diskusi