Neuvěřitelné farmaření: Zeleninu pěstuje na hrobě prarodičů!
Nechutné a jen těžko uvěřitelné! Jan Pospíšil (29) z Brna pěstuje zeleninu na hrobě dědečka. Hřbitovní farmář na tom nevidí nic špatného.
Programátor Jan Pospíšil (29) vypěstoval na hrobě svých prarodičů u Letovic na Blanensku kedlubny, mrkev a ředkvičky. Žádná vyhláška to totiž nezakazuje a ve světě je tzv. hřbitovní farmaření podle něj běžné.
Technické řešení je podle Pospíšila jednoduché: místo těžké náhrobní desky se na hrob babičky naveze ornice a postupuje se stejně, jako když kedlubny rostly na zahrádce vedle jejího domku.
„Sklizeň úrody byla loni malá, rozdal jsem ji svým přátelům. A letos do toho jdu zas,“ říká počítačový expert, který v pěstování zeleniny na hřbitově vidí návrat ke kořenům a posílení vztahu k předkům.
Na dědův hrob jezdil většinou každý týden, v létě i častěji, aby záhonky okopal a zalil. „Majitelům okolních hrobů jsem to vysvětlil a přemluvil jsem i rodiče, kteří s tím původně nesouhlasili a zakázali mi zveřejnit fotografie takto upraveného hrobu,“ uvedl Pospíšil.
Stejně jako on pěstuje zeleninu na hrobě předků Klára Volková u Ostravy. Výpěstky jsou podle mladíka nezávadné, neboť mezi kořínky a ostatky leží nejen víc než metr hlíny, ale také víko rakve.
(y) (y) (y) :poop: :poop: :poop: ☺ ☺ ☺