Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neuvěřitelné farmaření: Zeleninu pěstuje na hrobě prarodičů!

Autor: Ondřej Požár, mokk - 
29. dubna 2013
15:11

Nechutné a jen těžko uvěřitelné! Jan Pospíšil (29) z Brna pěstuje zeleninu na hrobě dědečka. Hřbitovní farmář na tom nevidí nic špatného.

Programátor Jan Pospíšil (29) vypěstoval na hrobě svých prarodičů u Letovic na Blanensku kedlubny, mrkev a ředkvičky. Žádná vyhláška to totiž nezakazuje a ve světě je tzv. hřbitovní farmaření podle něj běžné.
Technické řešení je podle Pospíšila jednoduché: místo těžké náhrobní desky se na hrob babičky naveze ornice a postupuje se stejně, jako když kedlubny rostly na zahrádce vedle jejího domku.

„Sklizeň úrody byla loni malá, rozdal jsem ji svým přátelům. A letos do toho jdu zas,“ říká počítačový expert, který v pěstování zeleniny na hřbitově vidí návrat ke kořenům a posílení vztahu k předkům.

Na dědův hrob jezdil většinou každý týden, v létě i častěji, aby záhonky okopal a zalil. „Majitelům okolních hrobů jsem to vysvětlil a přemluvil jsem i rodiče, kteří s tím původně nesouhlasili a zakázali mi zveřejnit fotografie takto upraveného hrobu,“ uvedl Pospíšil.

Stejně jako on pěstuje zeleninu na hrobě předků Klára Volková u Ostravy. Výpěstky jsou podle mladíka nezávadné, neboť mezi kořínky a ostatky leží nejen víc než metr hlíny, ale také víko rakve.

dreamss ( 2. května 2013 01:00 )

(y) (y) (y) :poop: :poop: :poop: ☺ ☺ ☺

vrtajzub ( 30. dubna 2013 02:38 )

Nevidím na tom nič zlého, lepšie ako postrekovaná zelenina zo supermarketu a zaručene mu ju nikto neukradne, vlastný dedko môže byť užitočný aj po smrti.Proti gustu, žiaden dišputát. Redkvička má DNA jeho dedka.... to je nápad vejdi do tela mého a neublíž ;-D ;-D

qwertina ( 29. dubna 2013 23:37 )

newdawn ( 29. dubna 2013 22:52 )

Vždycky se říkalo, že se ze hřbitova nemá nic nosit domů. že se to "bere mrtvým"... Připadá mi, že takový pojem, jako "úcta k mrtvým" mu je cizí

ruudazvostravy ( 29. dubna 2013 22:02 )

Rači pr.dcat utopenou,ko.kot.

Zobrazit celou diskusi