Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Pražská i španělská zoo se radují: Gorila Moja už je máma!

Autor: ljš - 
16. dubna 2013
15:50

Pražskou zoo a zoo ve španělském Cabárcenu zachvátilo nadšení. Milovaná gorila Moja porodila zdravé mládě!

"Ano, Moja porodila!" potvrdil okamžitě šťastnou novinu šéf Zoo Praha Miroslav Bobek. Pražská gorila Kijivu a samec Richard se tak stali babičkou a dědečkem.

Všichni ošetřovatelé v Praze i ve Španělsku mají obrovskou radost, protože Moja se od prvních okamžiků dokázala o mládě starat.

Porod se čekal dřív

"Už jsme byli hodně netrpěliví, porod se čekal už v březnu. Proběhl bezproblémově a velmi rychle. V 08:15 pozorovali, že je Moja nervózní a začíná se divně pohybovat, navíc si udělala celkem velké hnízdo. Mládě se narodilo v 10:00," řekl Blesk.cz Bobek.

Podle informací ze španělské zoo si Moja hned po porodu vzala mládě do náručí a do teď ho nepustila.

"Stará se o něj velmi dobře. Chovatelé ji mají celkem daleko (10-15m), takže si nejsou jisti, zda pilo, ale drží se Moji dobře a prý ho jednou viděli pit (téměř s jistotou)," tlumočil Bobek zprávy z Cabárcenu.

Pojedou za ní

Moja byla prvním gorilím mládětem narozeným v pražské zoo. V listopadu 2011 byla poslána do Španělska, kde se samcem Nickym počala mládě, které se dnes narodilo.

"První gorila narozená v Praze má vlastního potomka - to je významný předěl. Určitě se za ní vypravíme, vždyť ji mnozí považujeme málem za člena vlastní rodiny a na mládě jsme moc zvědaví," uzavřel ředitel pražské zoo.

kana2 ( 16. dubna 2013 22:05 )

čtu co mě zajímá a co mě nezajímá tak nečtu natož abych přispívala do diskuze jsou tací co je to zajímá a není jich málo lepší jak číst o nějaké anorektické modele nebo zlodějským politikovi mnozí by se od těch opi mohli učit

blekyn2012 ( 16. dubna 2013 19:35 )

Dobrá zpráva ! Gratulace Moje, ať je dobrou gorilí maminkou a miminko ať je zdravé a prožije hezký život ! A já už se moc těším do pražské ZOO na všechna zvířata...

jerry ( 16. dubna 2013 17:43 )

Bude mít tenhle blábol ještě nějaké pokračování nebo je to všechno, cos ze sebe vysoukal?

karelhlavaty ( 16. dubna 2013 17:31 )

Viděl jsem tu fotku jen tak periferním pohledem, ale v první chvíli jsem čekal titulek "Ornella se opaluje na Bali". A ejhle - vona vopice!

jerry ( 16. dubna 2013 17:23 )

Chlapi přiznejte se, kdo v tom má prsty!

Zobrazit celou diskusi