Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hrůzný nález v Polsku: V mrazáku našli těla tří miminek

Polská policie objevila v bytě ženy z města Lubawa čtyři zmražená těla novorozenců (Ilustrační foto)
Polská policie objevila v bytě ženy z města Lubawa čtyři zmražená těla novorozenců (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš, ČTK - 
10. dubna 2013
14:28

Zoufalá životní situace, nebo psychická porucha? Žena z polského města Lubawa se údajně nedokázala rozloučit se svými třemi mrtvými syny, a tak je ukryla do mrazáku. Policisté však prověřují možnost, že je s manželem zavraždila.

Polská policie našla v mrazáku jisté ženy tři novorozené chlapce. Ta se k jejich zabití přiznala a řekla, že do mrazáku děti ukryla, neboť se s nimi "nemohla rozloučit". Za vraždy, pokud soud její vinu potvrdí, jí hrozí doživotní trest vězení.

Policie ženu i s manželem zadržela v úterý pozdě večer v severopolském městě Lubawa poté, co jeden ze sousedů upozornil na podivné okolnosti jejího těhotenství. Pár má čtyři další děti ve věku šest až 22 let, o které nyní pečují příbuzní.

Žena podle zpravodajské stanice TVN24 s vyšetřovateli spolupracuje. Policie nyní zjišťuje, co bylo příčinou smrti a zda se chlapci narodili živí.

Polská policie již vyšetřuje obdobný případ na severovýchodě země. Tamní prokuratura podezřívá jistou ženu, že zabila až šest svých novorozenců. Čtyři těla policie již našla.

Zobrazit celou diskusi