Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podříznu tě! křičel kluk na svoji mámu a máchal jí nožem před obličejem

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: psch, ČTK - 
10. dubna 2013
10:56

Naprosto otřesný případ řeší policisté na Příbramsku, kde kluk (18) vyhrožoval vlastní matce, že jí podřízne, zatímco jí máchal nožem před obličejem a později jí ho i přiložil na krk.

Žena utrpěla řezné rány na rukou. Mladík byl vykázán z bytu a skončil v policejní cele. Útočníkovi hrozí za nebezpečné vyhrožování a pokus o těžké ublížení na zdraví až deset let vězení, řekla dnes mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Událost se stala v úterý ráno. Mladík vzal podle policie z kuchyňské linky nůž se zubatým ostřím a začal jím ženě máchat v úrovni očí. "Vyhrožoval, že ji podřízne. Následně jí přiložil nůž ke krku," uvedla Schindlová.

Žena si podle mluvčí kryla krk rukama a při šarvátce utrpěla mnohočetné řezné rány na prstech a dlaních. Po několika minutách se jí podařilo utéct. Napadená sice podle Schindlové utrpěla lehká zranění, policisté ale čin přesto hodnotí jako velmi závažný.

aluman ( 10. dubna 2013 18:41 )

Ani ta učitelka nemůže vědět kolik z jejích bývalých žáků se třeba v manželství stalo agresory nebo obětí, případně mlátili svoje děti a ty pak tím byly poznamenané. S tím se jí nikdo svěřit nepříde. Dnešní stav školství, to je kapitola sama pro sebe. Dá se říci, že chyba je jak na straně rodičů, tak hlavně na straně učitelů. Učitel musí jít s dobou, musí umět žáky zaujmout, musí mít dostatek znalostí aby dokázal odpovídat na jejich otázky a ne jim jenom cpát do hlavy učivo podle knížky, musí umět něco naučit. Takových je v současnosti bohužel sotva třetina. Ostatní buď děti nuděj nebo jim ani látku nedokáží vysvětlit a děti ani netuší o čem ta hodina je a začnou zlobit. Je sice na rodičích aby dětem vysvětlili, že i tak se mají chovat slušně a samotné se snažit něco pobrat, že bez toho se dál nehnou a že jim s tím rodiče třeba i doma pomohou. Ale někdy co je moc, to je příliš. Někdy jsou prostě ti kantoři na tak děsné úrovni, že pro dítě jsou ty jejich hodiny k nepřečkání a začnou zlobit i ty normálně hodné. Pokud je to skutečně tak, nedivím s rodičům, že se jim taková výuka nelíbí a ozvou se jak proti ní, tak proti kritice svých dětí, jelikož jejich chování je důsledkem břídiství kantora.

aluman ( 10. dubna 2013 18:24 )

Asi jsi primitiv, když motáš dohromady, úctu, slušné chování a výbojné nebo až násilné chování. Ten kdo si zaslouží úctu, většinou ji svým chování, vyjadřováním a pohyby bezděčně vzbuzuje. Slušné chování je základ, ale vyjádření úcty je o něčem jiném. Vybití svého ega, tedy agrese, to je další kategorie, která už nemá nic společného ani se slušným chováním. Přes to člověk s přirozenou autoritou, budící úctu, dokáže agresi zarazit třeba i gestem. Děti by měli být vedeny ke slušnosti a nenásilnému chování, ale to ostatní se bez kvalit na druhé straně nedá vynucovat.

valentinar ( 10. dubna 2013 17:05 )

Jj podobně jsem to měla já. Mám jen jednu sestru, o 6 let mladší. Ona byla svatá. Pociťovala jsem rozdíly , ale ok, nějak jsem se s tím porvala a moje segra ted je zároven i má nejlepší kámoška.Všichni to myslím známe, my, coby starší jsme zkrátka odskákali i špatný počasí venku. Také z nás vyrostli slušní lidé, v kolektivu celkem oblíbení a vyhledávaní a co si neseme za výbavu z domu, byť i nevědomky přenášíme na své potomky. Občas se přistihnu, jak používám matčiny fráze, gesta, slova, která mi sama říkala. " Však počkej, až budeš mít sama děcka, ty si na mne vzpomeneš " atd atd..Až je to úsměvné. Bojím se o svou rodinu, dceru v pubertě i o toho mého pejska..Už to není jako kdysi a nikdy nebude.

jana999 ( 10. dubna 2013 16:43 )

já myslím, že ne, spíš se bude snažit, aby ho zavřeli na co nejdýl, já teda bych takovýho parchanta už do bytu nepustila, to by byl konec, abych se třásla ještě doma

jana999 ( 10. dubna 2013 16:42 )

policie oznámila, že se zločiny přesouvaji do rodin,

Zobrazit celou diskusi