Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Peklo v puse: Nejpálivější polévka v Česku na vlastní ústa

Autor: Michal Ondrášek, Václav Suchan - 
7. dubna 2013
06:30

Řvaní, vzdychání, hekání, funění... To nejsou zvuky z natáčení filmu pro dospělé, ale právě jsme vložili do úst svou první lžíci nejpálivější polévky v Česku...

Restaurace Yam Yam v Praze na Vyšehradě má na svém menu polévku od samého satanáše. Jmenuje se Grung Tab Tom Yam a honosí se přívlastkem nejpálivější polévka v Čechách a bůhvíkde ještě.

Do dnešního dne snědlo celý tento pokrm 145 »plechových hub«, a největší borec ji byl schopný slupnout za 2 minuty.

Trénink

Týden před pekelnou zkouškou začínáme s tréninkem. Neustále u sebe nosíme chilli papričky a cpeme si je prakticky do všech jídel a nonstop posloucháme skupinu Red Hot Chilli Peppers. Rodiny ostrým tréninkem také trpí. Doma od svých ratolestí slyšíme „Tatínku, pálí, tatínku, pálí.“

Vítá nás půvabná provozní Hanka a předkládá nám jídelní lístek. Na něm se vyjímá šestipapričkové Hell menu. To je ono. Na to máme chuť! Teď zúročíme náš tvrdý trénink.

„Nejdříve musíte podepsat papír, kde prohlašujete, že jídlo konzumujete jen na vlastní nebezpečí“ říká nám provozní. Jsme trošku zaskočeni, ale podepisujeme.

Nervozita v našich ústech by se dala krájet. Obsluha před nás staví sklenice s mlékem, které je prý nejlepším lékem na pálivou bolest.

Video  Reportéři Nedělního Blesku vyzkoušeli pekelnou polévku a shořeli  - Karel Kopáč, Michal Ondrášek, Václav Suchan
Video se připravuje ...

Škytavka

A je to tady. Polévka má nejčervenější barvu, jakou jsme kdy viděli. Už od pohledu budí velký respekt. Popřejeme si dobrou chuť a vkládáme první lžíci do úst a... Úáááááá, jééééé, úáááá, hmmmm, jéééé.

Okamžitě synchronně dostáváme škytavku. Začínáme s hašením požáru uvnitř úst a chopíme se sklenic s mlékem. Žár postupně klesá, ale jazyk je nadále v jednom ohni.

Začínáme v talíři vyhledávat tužší pochutiny, jako jsou kousky masa, zeleniny a hub, v domnění, že budou pálit méně než pekelný vývar. Nepálí. Dáváme asi dalších pět lžic, jedeme na doraz. Se zavřenýma očima a zatajeným dechem polykáme dvě rozkrojené papričky.

Zkouška

Žár přechází z úst a krku níž a níž. Žaludek dostává teplotu někdejších poldováckých hutí. Polévka neubývá, ale mléka už nemáme ani hlt. Michal se zkouší chladit neuvěřitelně rychlým kmitáním jazyka àla pejsek a Václav nasadil metodu silného stisku jazyka asijskými hůlkami.

Pejsek trochu pomáhá, stisk nefunguje vůbec. Navíc Vašek stisk přehnal a začal bolestí ronit slzy.

Prohra

„Vzdáváme to. To už fakt nejde,“ ozve se plamen z našich vypálených úst. Tahle polévka je nad naše síly. Je to taková Barcelona a my dáme sotva okresní přebor. Na ni nemáme a odkládáme lžíce. Dali jsme do toho i to srdíčko, ale na titul »plechová huba« si budeme muset ještě počkat.

mio89 ( 8. dubna 2013 14:16 )

Tak vyzerá to super. I keď myslím, že som jedol o dosť pikantnejšie veci, ale určite keď pôjdem o mesiac do Prahy, tak sa tam musím zastaviť a okoštovať to, nech už je 151 ľudí čo im to tam zjedlo. A aj tie oriešky vyzerajú fajne ;-)

itartas ( 7. dubna 2013 14:26 )

ano to máš pravdu, pro zdravé, náruživé a silné kousky

itartas ( 7. dubna 2013 14:25 )

jejda tak to budu muset prubnout

ejvm1712 ( 7. dubna 2013 12:01 )

Rozebírá se tu pálivý jídlo,ale že Julča skočila pod vlak-tak k tomu nic psát nesmíme-diskuze zrušena.

namoroman ( 7. dubna 2013 11:47 )

I pro zdravého to není nic moc.Čili papričky se používaly na červotoče ještě s dalším kořením(žádná chemie).Prodávalo se to a v návodu bylo napsáno - používat jen s respirátorem,ve větraném prostředí a bylo zakázáno se tam po aplikaci týden pohybovat ! !

Zobrazit celou diskusi