Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řidič Tykadla bručí ve vězení: Moje náprava je vyloučena!

Měl by být Smetana propuštěn na svobodu?
Měl by být Smetana propuštěn na svobodu?  (Autor: Blesk/ČT)
Autor: shp - 
6. dubna 2013
05:30

Politikům přikresloval tykadla a tvrdil, že jsou to lháři, korupčníci a zloději. Nakonec ho udal jeden z kolegů, taky řidič autobusu. Řeč není o nikom jiném než Romanu Smetanovi, kontroverzním „umělci“, který dostal 100 dnů vězení. Právě o něm pojednává další díl Českého žurnálu.

Český žurnál je cyklus dokumentárních filmů, které mapují ty nejkontroverznější události Česka v roce 2012 očima dokumentární zásahové jednotky pod vedením Víta Klusáka a Filipa Remundy. Tentokrát se zaměřili na slavného „tykadláře.“

Klaus mu odmítl udělit milost

Byl souzen manželkou počmáraného politika, bývalého ministra vnitra. Zaplatil škodu 15 tisíc korun. Veřejně prospěšné práce odmítl, a tak skončil ve vězení. „Moje náprava je naprosto vyloučena,“ prohlásil Roman Smetana u soudu. Prezident Klaus mu odmítl udělit milost. Autoři filmu už nedokázali jeho příběh jen dokumentárně zaznamenávat - nakoupili spreje a vyrazili do ulic.

Nový díl Českého žurnálu se bude vysílat již zítra 14.4. na ČT2 ve 20:00

SVOBODU PRO SMETANU! - TEASER 02 from Hypermarket Film Ltd. on Vimeo.

e.44 ( 7. dubna 2013 13:17 )

Musíš z toho odkazu vymazat ty hvězdičky . Co bys taky moh čekat od mozkovýho zkratu jinýho, než nějakou ubohou zlomyslnost Ale stejně nemá cenu se na to koukat. Je to jak píše aluman. Nečas mluví o frakci ODS, co požadovala náhradu škody (jak měla ve smlouvě uvedeno), ne že podala trestní oznámení. Oni se někteří nechali zblbnout předchozíma Nečasovo rádoby líbivejma kecama, že on za sebe by žalobu nepodal

aluman ( 7. dubna 2013 01:01 )

Pust si to video znova a pozorně poslouchej. To, že Nečas tvrdí, že on by žalobu nepodal, to je jenom zavádějící a celkově bezvýznamný. Jinak ovšem nemluví o části ODS, která podala trestní oznámení, nýbrž o části ODS, která požadovala náhradu škody. Tedy která ve skutečnosti požadovala náhradu škody po DP a ten tu částku požadoval po Smetanovi.

uzjsemtudlouho ( 7. dubna 2013 00:44 )

Vím toho o případu tolik, že nemám potřebu video hledat. Navíc posměch od někoho, kdo neumí vložit funkční odkaz, je ubohý

uzjsemtudlouho ( 6. dubna 2013 19:58 )

Tento případ byl podrobně rozebrán v jisté, pouze právníkům dostupné publikaci, která se mi shodou okolností dostala do rukou. Jediné trestní oznámení padlo ze strany DP a to na neznámého pachatele, který byl ztotožněn, když Smetanu udal kolega. K videu se vyjádřit nemohu. Neviděl jsem ho.

jity ( 6. dubna 2013 19:23 )

uzjsemtudlouho ty jsi neviděl video, kde toto udání probíral Smetana přím s Nečasem? I ten Nečas tvrdil, že on s dětmi se tomu zasmáli , a že nemůže něco zakazovat té části ODS, která podala trestní oznámení , a že je to jejich rozhodnutí. On by rozhodně z toho vědu nedělal, naopak děti mu doma řekly, že s těmi tykadly vypadá jako brouk pytlík.

Zobrazit celou diskusi