Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Úspěch Bohdana Pomahače: Jeho pacient se po transplantaci obličeje šťastně oženil!

Autor: pk, lm - 
4. dubna 2013
19:18

Před pěti lety se dotkl vysokého napětí a popáleniny ho připravily o obličej i o zrak. Tvář mu ale vrátil český chirurg Bohdan Pomahač (42), a tak se Dallas Wiens (27) o víkendu v texaském Fort Wothu oženil!

Dallase Wiense v roce 2008 vážně zranil zásah elektrickým proudem, když pracoval na opravě kostela. Stavební dělník přišel o většinu tváře a zcela oslepl. Zraněný muž tehdy prohlásil, že toužil po nové tváři především proto, aby mohl znovu cítit polibky své tříleté dcery Scarlette. Tým chirurgů pod Pomahačovým vedením mu pak před dvěma lety úspěšně transplantoval obličej od neznámého dárce.

Agentury včera oznámily, že si Dallas vzal Jamie Nash (29), která kdysi málem uhořela při autonehodě. Ta havarovala kvůli psaní textové zprávy při řízení před třemi lety a utrpěla popáleniny na sedmdesáti procentech těla. Chápe tedy víc než jiní lidé, čím si její muž prošel.

A právě společné neštěstí je svedlo dohromady. Jamie a Dallas se totiž potkali v nemocničním centru pro pomoc obětem popálenin a začali se stýkat. Loni na podzim se pak i zasnoubili.

Pomahač se svatby nemohl zúčastnit, a tak novomanželům alespoň popřál na dálku. „Co bylo, shořelo v ohni,“ řekla Jamie, která chce být Dallasovýma očima. Muž přitom po svém zohavení tvrdil, že se nikdy nezamiluje. Láska ale byla silnější.

babetku ( 5. dubna 2013 08:02 )

MUDr. Pomahač je profík. Novomanželům přeji vše nejlepší, smekám před nimi, já bych tohle asi nezvládla. Asi bych si spíše přála nepřežít. Držím jim palce do dalšího života.

koko ( 4. dubna 2013 22:29 )

tak at se maji dobre! Z tech dvou by si mela spousta lidi vzit priklad. Hlavne ti, co se sebou jsou neustale nespokojeni.

babicovyjedy ( 4. dubna 2013 21:39 )

nechci bejt rejpavej vsechna cest Panu Pomahacovi alemyslim ze mu pomohl z blata do blata

hejhej ( 4. dubna 2013 20:04 )

Doktor Pomahač, velká osobnost.

cert ( 4. dubna 2013 19:52 )

Šťastně oženil = oxymoron.

Zobrazit celou diskusi