Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podívejte se na propadlinu, ve které nalezl smrt Američan: Dodnes jeho tělo nenašli!

Autor: ČTK, lm - 
4. dubna 2013
23:18

VIDEO: Američan Jeff Bush (37) se do obřího kráteru propadl koncem února. Propadlina byla opravdu neobvyklá, jeho tělo totiž dodnes záchranáři nenašli. Podívejte se děsivé video přímo z místa činu.

Jeff Bush se koncem února propadl do kráteru, který se nečekaně vytvořil přímo pod jeho přízemní ložnicí. Bushův bratr Jeremy se zrovna chystal ke spánku, když uslyšel hluk a vzápětí hlas svého sourozence volajícího o pomoc. Na místě, kde bratrův pokoj míval podlahu, uviděl šokovaný Jeremy pouze hluboký kráter o průměru deseti a hloubce asi osmnácti metrů, do nějž se sesouvala půda i věci z bratrovy ložnice. Jeffa však již nespatřil.

"Podlaha se stále ještě propadala a hlína se sesouvala dolů, ale mě to nezajímalo. Chtěl jsem zachránit bratra," popsal Jeremy kritickou chvíli, kdy skočil do kráteru. Sám málem zmizel pod zemí, musel ho vytáhnout místní šerif.

Tělo nenašli a dům už zdemolovali

"Tělo (Jeffa Bushe) opravdu není možné nalézt. Máme do činění s velmi neobvyklou propadlinou," řekl v průběhu hledání Mike Merrill z místní radnice. "Situace není slučitelná se životem. Neexistuje způsob, jak by mohl přežít," usoudila krátce poté i mluvčí hasičů Jessica Damicová.

Několik dní po vzniku propadliny byl dům srovnán se zemí. Předtím se podařilo z domu odnést některé pamětihodnosti, jako vojenská vyznamenání, vlajku a bibli.

Na Floridě jsou propadliny běžné

Na Floridě podle odborníků vzhledem k jedinečným geologickým podmínkám dochází každým rokem ke vzniku několika tisíc propadlin, avšak většinou jen malých rozměrů. Smrtelné případy se vyskytují jen výjimečně, i když je těžké nalézt zcela bezpečné místo a ani vznik propadlin se nedá předvídat. Nadále není ani jasné, co způsobilo propadlinu v Seffneru; někteří odborníci se domnívají, že předpoklady k neštěstí vznikly už před miliony let.

Jeremy Bush, který se pokoušel bratra zachránit a pak sourozence oplakal, položil na místě neštěstí květiny. Svěřil se také, že před časem parcelu ohledal jakýsi odborník, zřejmě kvůli pojištění domu před propadlinami, jak vyžadují místní zákony, ale neshledal žádné hrozící nebezpečí. "A o pár měsíců později můj bratr zemřel. V propadlině," řekl.

fandamilan ( 5. dubna 2013 10:11 )

Hlavně že zachránili vyznamenání zavraždy,bibli a poku.vevou teroristickou vlajku.Clověk se nehledá.At se propadne celá amerika.

vary ( 5. dubna 2013 08:57 )

Je vidět, že se ta Džůesej propadá do pekel. Ještě s sebou může vzít SSSR.

kukuku ( 5. dubna 2013 07:16 )

No hlavní je, že zachránili tu bibli.

babicovyjedy ( 5. dubna 2013 00:55 )

nejspis se propadl do pheklicka a ceka tam na ty dva buzheraanty Klause a Zemana

Zobrazit celou diskusi