Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Skandál královské rodiny ve Španělsku: Princezna Cristina jde k soudu!

Španělská princezna Cristina míří k soudu, obviněn byl i její manžel
Španělská princezna Cristina míří k soudu, obviněn byl i její manžel  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK, simao - 
4. dubna 2013
07:30

Na španělskou královskou rodinu padl korupční stín. A k soudu míří i princezna Cristina, dcera krále Juana Carlose. Kvůli tomu, že jejího manžela obvinili ze zpronevěry několika milionů eur!

Ve Španělsku dnes padlo obvinění, které zasáhlo celou královskou rodinu. Španělský vyšetřující soudce José Castro totiž v bezprecedentním kroku obvinil princeznu Cristinu!

Na dceru krále Juana Carlose padlo podezření, že je zapojena do rozsáhlé finanční zpronevěry, které se dopustil její manžel. Králův zeť Iňaku Urdangarín podle obžaloby zpronevěřil 6 milionů eur (v přepočtu 155 milionů korun). Bývalý špičkový házenkář prý také využíval vlivných známostí k získávání veřejných zakázek na středomořském ostrovu Mallorca.

Za vším hledej ženu?

Soud si princeznu Cristinu předvolal k výslechu 27. dubna. Soudce Castro v soudním příkazu k jejímu předvolání tvrdí, že princezna svému manželovi napomáhala. V tomto obvinění prý vychází z desítek e-mailů, které Urdangarín své manželce posílal.Princeznin manžel prý Cristině podrobně vysvětloval své podnikání a nechával si od ženy radit.

Případ oslabil oblibu ještě nedávno velmi populární královské rodiny, která Urdangarínovi udělila formální titul "vévoda palmský". Když se však navenek dostal případ zpronevěry velkého balíku státních peněz i z královské rodiny, nenesli to Španělé vzhledem k hluboké finanční a ekonomické krizi v zemi vůbec dobře.

horstfuxteleshop ( 4. dubna 2013 11:51 )

horstfuxteleshop ( 4. dubna 2013 11:50 )

princezně bych půjčil mojí kládu

ppadys13 ( 4. dubna 2013 09:57 )

určitě tam chodil a absolvoval s vyznamenáním

defakto ( 4. dubna 2013 09:11 )

Ti co mají hodně chtějí mít ještě víc !

jarypadlo ( 4. dubna 2013 08:27 )

No snad nechodili do institutu VK na lekce tunellingu?Český privatizačně-"podnikatelský" mor se rozšířil jako hooodně nebezpečný virus! Léčba bude asi nutná jedině odstřelem.

Zobrazit celou diskusi