Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Cizí doga pokousala souseda! Ženě za to zmírnili podmínku a musí zaplatit 116 tisíc

Autor: Ondřej Požár - 
3. dubna 2013
13:48

Když předloni v září argentinská doga Arnie utekla a na zahradě v Popůvkách u Brna pokousala souseda (55), nabídl mu majitel psa Radomil H. odškodné 50 tisíc. Muž to ale nepřijal a za nedbalostní těžké ublížení na zdraví ve středu Krajský soud v Brně zmírnil podmínku ženě, jíž zvíře uteklo.

Podle rozsudku doga Janě R. uprchla ze zahrady a zahryzla se do pravého lýtka Milana B. Ten se pak šest týdnů léčil, protože potrhaná noha se mu po infekci zanítila!

Žena, která v domě vlastníka psa hlídala vnuka (tehdy 1,5 roku) svého přítele, za to původně dostala půl roku vězení s odkladem na 18 měsíců. Proti podmíněnému trestu Okresního soudu pro Brno-venkov se odvolala.

Odvolací soud však ve středu dopoledne trest pravomocně zmírnil, takže žena musí rok sekat latinu, jinak půjde na tři měsíce za mříže. A ještě je podle soudce Zdeňka Lukovského povinna nahradit Milanovi B. škodu přes 116 tisíc.

O útěku psa prý nevěděla

„Nemám k tomu co říct. Kdybych věděla, že ten pes utekl, tak bych asi zareagovala. Majitel psa řekl, že všechno kolem odškodnění zařídí, ale pak už to šlo mimo mě,“ řekla po rozsudku Jana R.

Video Žena: Nemám k tomu co říct - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

Její obhájce Zdeněk Bařina navrhoval, aby soudci jeho klientku zprostili viny. Podle něj dvanáctiletá doga Arnie utekla ve chvíli, kdy šla žena vynést odpadky do popelnice.

Arnie dřív nikoho nepokousal

"Pes se vyplížil ven, aniž by si toho všimla. Pes přitom nikdy předtím nikoho nezranil. Nedovedeme si vysvětlit, proč Arnie najednou zaútočil na člověka. Incidentu všichni aktéři litují," bil se u soudu za ženu advokát.

Leč nepomohlo to. "Okresní soud rozhodl správně a správně vyhodnotil důkazy. A krajský soud se s tím ztotožnil, zmírnil však obžalované trest.

Není pochyb o tom, že z nedbalosti došlo ke zdravotní újmě poškozeného. Přirovnal bych to k nehodě, kdy řidič nechce bourat a přesto způsobí škodu," uvedl soudce Zdeněk Lukovský.

naidka ( 3. dubna 2013 15:46 )

já bych spíš řekla, že soused utíkal.

dingerr ( 3. dubna 2013 15:35 )

Pes velikosti nukleárního hovada kousne do lýtka a ještě ke všemu do pravého? Já bych spíš řekla že ho soused chtěl nakopnout. Každopádně to není omluva že ten pes utekl.

mortis69 ( 3. dubna 2013 15:02 )

Buďto byla křížená s pekinézem,nebo to byla verze stelth

xsirax ( 3. dubna 2013 14:58 )

Jak toho čokla teda hlídala když si nevšimla bůhví jak dlouho, že pes velikosti nukleárního hovada tam není? Nána.

mortis69 ( 3. dubna 2013 14:56 )

Nějakej zdechlák dostane tetanus,jen se na něj čokl podívá a už se na tom léčí I když ta ženská na tý fotce vypadá,že by si taky ráda kousla

Zobrazit celou diskusi