Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Psa zabijáka proklepnou odborníci: Půjde na popravu?

Autor: jad - 
16. prosince 2012
07:20

Pes, který v Praze zardousil dítě (†1,5), skončil v útulku v pražské Troji. Odborníci budou zkoumat, zda není nemocný, netrpí vývojovou poruchou nebo nebyl zanedbaný jeho výcvik.

V prvních pěti dnech se zkoumá, zda pes nemá vzteklinu. „Pokud by měl rozšířené zorničky a slintal, je jasné, že něco není v pořádku. S tím souvisí i zjištění, zda zvíře má platný očkovací průkaz. Ze zákona musí projít každý rok povinným očkováním,“ řekl Blesku kynolog psího útulku v Kolíně Jaroslav Rajsík (36).

I když odborníci zjistí, že příčinou usmrcení dítěte je jednoznačně charakterová nebo jiná vada psa, neznamená to, že veterinář zvíře utratí. Bez souhlasu majitele to není možné.


zelena.karkulka ( 17. prosince 2012 13:27 )

člověk nemůže předvídat vše-měli jsme fenku buldočka 5let,hodná ,přítulná,od začátku výborně vycházela s dětma,jednoho dne jí doslova hráblo:vařila jsem u mých nohou se batolila rok a půl strará dcera,pes přílítl z ničeho nic z obýváku a zakousl se jí do obličeje.Byla jsem 20cm od nich,takže jsem psa doslova zkopla,že odletěl-měl jen 11kg,dceru odvézt na šití a pak psa hned utratit-při pitvě se ukázalo,že měla nádor na mozku.Veterinář říkal,že je spousta důvodů bezdůvodného napadení-právě nádory,epilepsie,různě neurovegetativní změny na mozku...možná je to i tenhle případ.

kastelan ( 16. prosince 2012 22:38 )

co to meleš, jakou šanci na život, někde v kleci v útulku? nebo si myslíš že si takovou bestii někdo vezme domů? můžeš to vyzkoušet

kastelan ( 16. prosince 2012 22:29 )

debilnější reklamu aby jsi pohledal

abzk ( 16. prosince 2012 19:58 )

Nakopej sebe tvain. Psí lejna ani kobylince nejsou ani ze setiny tak nebezpečný jako blbý lidi.

adamice ( 16. prosince 2012 14:38 )

Přes celou tragédii, co se stala, je to velmi nešťastný název článku. Za toto neštěstí mohou pouze a především rodiče dítěte a zároveň majitelé psa. Pokud lidé nepochopí, že si mohou pořídit pouze takové plemeno, které zvládnou se vším všudy, budou se takovéto tragédie neustále opakovat. Rodiče již potrestaní jsou, doufám, že pes dostane šanci na život.

Zobrazit celou diskusi