Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemanova prezidentská limuzína: Tímhle vozí Miloše od paneláku na Hrad

Autor: red - 
31. března 2013
06:29

Miloše Zemana jsme již několikrát viděli, jak nastupuje, či vystupuje z luxusní černé limuzíny. Třeba u panelového bytu v pražských Stodůlkách. Jaký však je vlastně vůz nového prezidenta? A co všechno má tahle speciální Škoda Superb pod kapotou? Pojďme se s ní detailně seznámit.

Na první pohled je to superb v nejvyšší výbavě, takže zpočátku nejvíce upoutá jen poněkud kmotrovská espézetka s čísly 22 11. Přesto lidé z automobilky tvrdí, že šlo o náhodně vybranou značku.

Uvnitř jednu změnu oproti tradičnímu vybavení nacházíme. Tam, kde bývá popelník, je umístěna policejní vysílačka, z čehož vyhlášený kuřák Miloš Zeman radost asi neměl.

Zato ho určitě potěšila elektricky nastavitelná sedadla.

Víte, že...

● Chráněná osoba si rozhoduje, kam se v autě posadí, a ochranka to musí respektovat. Nový prezident se nechal slyšet, že navzdory zvyklostem bude sedávat vpředu.

● S hlavou státu bude jezdit osobní řidič. Ten musel být proškolen Úřadem pro ochranu prezidenta.

● Posádka nemá tankovat nikdy, pokud sedí prezident ve voze.

● Auto má oficiálně zapůjčené Úřad pro ochranu prezidenta, který spadá pod ministerstvo vnitra, a to na základě standardní smlouvy.

● V dubnu úřadu přibudou další dva superby.

Základní údaje

  • Zážehový vidlicový šestiválec
  • Objem 3597 cm3, výkon 191 kW
  • Pohon všech kol
  • Automatická převodovka
  • Nejvyšší rychlost 250 km/h
  • Kombinovaná spotřeba 10,1 l/100 km
  • Objem kufru 595/1700 l

Základní cena: 1 105 900 Kč

dzery ( 31. března 2013 19:13 )

Slíbil taky že za volební kampaň utratí 7OOOOOO.

peterwilliams ( 31. března 2013 17:06 )

sklapni a jdi se divat socko na krakonose

anka ( 31. března 2013 15:33 )

tak se jedte podivat na vylet napr.do Mlade Boleslavi- a uvidite jak pekne skodovka plati svym lidem, jak jsou v okrese diky skodovce penize a jak mesto diky skodovce roste - a mozna bude zavidet ( v tom dobrem..)

namoroman ( 31. března 2013 15:18 )

Jenže to Audi stojí pětkrát tolik,že?! A proč asi jezdí ve škodovce ....

adam2009 ( 31. března 2013 14:46 )

omlouvám se, ale přidám se také s svým názorem. Rozhodně si myslím, že Miloš Zeman by měl používat české vozidlo a tím myslím AUDI 4.2 4x4 long, protože toto vozidlo je stejně české, jako Škoda Superb..pokud se nepletu tak se jedná o koncern koncernu (Audi, Škoda, Seat Volkswagen). A v porovnání Audi a jeho motor 4.2 a stálý pohon 4x4 v provedení long je velice důstojné a bezpečné vozidlo, aby mohlo vozit a chránit hlavu státu. A pokud se mám podívat na vozidlo Škoda superb...obsah 3.6....osobní zkušenost no jede! Tlumiče...nedají se srovnat s nastavitelnými co používá audi. Lživá reklama škoda o tom že je to 4x4..musím se usmát je to sračka haldex spojka, která se nikdy nemůže srovnávat se stálým pohonem 4x4 a že řidič po pár km má otlačené koleno z nesmyslně širokého prostředního panelu.....jen tak dál

Zobrazit celou diskusi