Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prezidentští kandidáti mají poslední den na předložení účtů z kampaní

Prezidenští kandidáti mají poslední den na předložení účtů z kampaní
Prezidenští kandidáti mají poslední den na předložení účtů z kampaní  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, kla - 
29. března 2013
06:59

Zástupci prezidenta Miloše Zemana by dnes měli do Senátu doručit vyúčtování volební kampaně hlavy státu. Po dvojím odkladu by účetnictví z prezidentské volby měl dodat také tým expremiéra Jana Fischera.

Oba spojuje to, že podle dostupných informací dosud neuhradili své závazky v řádu milionů korun. Lépe je na tom prezident, kterému prý na účet příspěvky stále chodí, zatímco Fischer peníze shání.

Do čtvrtečních 14:00 svou zákonnou povinnost splnilo šest z osmi Zemanových protikandidátů. Kromě Fischera měl předložit senátnímu mandátovému a imunitnímu výboru ke kontrole údaje o financování své kampaně ještě umělec Vladimír Franz. Vyúčtování je podle zákona nutné dodat nejpozději tuto sobotu.

S předstihem tuto povinnost splnili herečka Táňa Fischerová, místopředseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS), senátor ČSSD Jiří Dienstbier, europoslankyně KDU-ČSL Zuzana Roithová, šéfka Suverenity Jana Bobošíková a Zemanův soupeř z finálového duelu, vicepremiér Karel Schwarzenberg (TOP 09). Na kampaň dostal 36,4 milionu korun. Zbylo mu 115.000 korun, které podobně jako ostatní kandidáti s přebytkem věnuje na dobročinnost.

e.44 ( 29. března 2013 08:52 )

Zeman je navíc ukecanej lhář. Ještě nikdy nesplnil žádnej ze svejch slibů. Voliči pro něj byli jenom odrazovým můstkem, rohožkou a toaleťákem zároveň. Vždyť už hned mezi zvolením a inaugurací si s nima několikrát vytřel prrdel. Vážně nechápu ty blbce, co jsou mu, proboha próóóččč????, stále ochotni věřit

wandzi ( 29. března 2013 08:34 )

Promarnili jsme velkou šanci při volbě přezidenta. Po Václavu Havlovi tam mohl být další čestný a poctivý člověk. Bohužel situace je taková, že se většina lidí rozhodla podle toho, kdy si mysleli, že se se Zemanem budou mít líp i když je lhář. Většina lidí totiž odmítá převzít zodpovědnost za svůj osud a myslí si, že se o ně někdo (vláda, prezident) postará. To je ovšem iluze. Ti co vám slibují, že se o vás postarají, že zajistí, abyste se měli líp, tak vás připraví o svobodu.

mitoz ( 29. března 2013 08:13 )

To je hezké, ale jejich transparentní účty vykazují nulovou aktivitu, ačkoliv sami tvrdí, že jim stále docházejí faktury.

zdendast ( 29. března 2013 07:33 )

http://www.youtube.com/watch?v=BzhWLcwq8x8

Zobrazit celou diskusi