Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šílenec, který postřílel 12 lidí v kině přizná vinu: Chce se tak vyhnout trestu smrti!

Autor: ČTK, lm - 
28. března 2013
22:13

Šílený střelec James Holmes, který je obviněn z loňské střelby v denverském kině, se chce přiznáním viny vyhnout trestu smrti. Muž, který loni v červenci zabil 12 lidí a dalších téměř 60 zranil, prostřednictvím svých obhájců oznámil, že vinu přizná. Soud mu pak pravděpodobně vyměří doživotí.

Pětadvacetiletý Holmes zaútočil na své oběti při premiérovém promítání filmu o Batmanovi. Obviněný podle svědků nese silné stopy psychické nevyrovnanosti a v minulosti byl hospitalizován na psychiatrické léčebně. Spekulovalo se, že obhajoba bude argumentovat tím, že je duševně chorý, a není tedy za svůj čin odpovědný.

Advokáti varovali, že pokud bude prokuratura požadovat trest smrti, bude proces trvat dlouho. V tom případě by totiž prokazovali, že Holmes je duševně nemocný a není tedy za svůj čin odpovědný. Pak by podle nich mohl dostat i nižší trest než doživotí.

Žalobci nabídku zvažují

Americká prokuratura sdělí v pondělí soudu, zda bude žádat o trest smrti nebo o doživotí pro Jamese Holmese, který je obviněn z loňské vražedné střelby v denverském kině. Řekl to prokurátor coloradského okresu Arapahoe George Brauchler.

"Existuje snaha o dohodu. Holmes nabídl prokuratuře vyřešit případ tím, že přizná vinu a stráví zbytek života ve vězení bez možnosti podmíněného propuštění," uvedli v dopise advokáti obviněného. Soud by tak podle nich mohl vynést rozsudek velmi brzy po očekávaném zahájení procesu 20. července.

valentinar ( 29. března 2013 08:50 )

Že se bojí trestu smrti? Všichni tihle bastardi jsou ve finále ty největší sračky a ze strachu z popravy se poserou a pochčijou. Hrdinové.

peterwilliams ( 29. března 2013 05:00 )

bieseger

bieseger ( 29. března 2013 04:28 )

James Holmes, Adam Lanza, Anders Breivik to jsou jména která by měla v análech dějin zmizet tak aby si na ně nikdo nikdy nevzpomněl, čím víc se budou přípomínat jejich jména a obličeje, tím déle na ně lidé budou myslet a budou je brát jako svoje "hrdiny". Všem dát trest smrti a navždy připomínat jenom ty desítky obětí které tihle magoří pozabíjeli. Ať se jim nedostane toho zadostiučinění že jsou "celebrity", ať chcípaj zapomnění celým světem kterej bude jenom pamatovat na ty nevinné životy které ukončili.

c3rb3r0s ( 28. března 2013 22:30 )

A budou ho dalších 50 let 3x denně zadarmo krmit.

Zobrazit celou diskusi