Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kradl dodávku a přejel majitele: Za vraždu táty dvou dětí jde sedět na 18,5 roku

Za vraždu muže, kterému kradl dodávku, jde Roman Hubený na 18,5 roku do vězení
Za vraždu muže, kterému kradl dodávku, jde Roman Hubený na 18,5 roku do vězení  (Autor: ČTK, Profimedia.cz)
Autor: simao, ČTK - 
27. března 2013
16:51

Několikrát trestaný recidivista skončil v chládku - za to, že při kradení dodávky přejel jejího majitele, jednatřicetiletého otce dvou dětí. Za chladnokrevnou vraždu dostal Roman Hubený 18,5 roku. Ke zmírnění trestu mu nepomohlo ani odvolání.

K tragické události došlo loni v květnu ve Velvarech na Kladensku. Roman Hubený zde vycítil příležitost, nastoupil do cizí dodávky a chtěl s ní ujet. Josef Leibl (†31), který si mezitím odskočil nakoupit, to zpozoroval a z krámu se za autem rozeběhl. Stalo se mu to osudným.

Roman Hubený ho totiž bez mrknutí oka přejel. A otec dvou dětí Leibl na místě zemřel, nepomohla ani rychlá pomoc kolemjdoucích a záchranářů. Za vraždu si však pachatel odpyká ve vězení 18,5 roku. Dnes to potvrdil odvolací Vrchní soud v Praze, který zamítl Hubeného odvolání.

Vraždil prý úmyslně

Podle rozsudku Hubený vraždil úmyslně, aby se zmocnil auta. Motivem prý bylo to, že měl soudem zakázané řízení, a proto chtěl z místa za každou cenu uniknout co nejrychleji, aby se vyhnul případném trestu. Bez rozmyslu proto majitele auta přejel.

Hubený, který byl v minulosti již desetkrát odsouzen za řadu menších kriminálních deliktů, u soudu vinu odmítl. Prý si na nerovném povrchu náměstí vůbec nevšiml, že někoho přejel. Podle jednoho ze svých známých však prý po nehodě řekl: "Já ho asi zabil, přejel jsem mu přes hlavu..."

"Celé jednání obžalovaného směřovalo k tomu, aby se poškozeného (majitele auta) zbavil. Poškozený se před vozidlo nedostal sám, ale proto, že ho tam obžalovaný srazil. Obžalovanému by tedy nemohlo být přičítáno k dobru, že poškozeného neviděl," uvedl dnes předseda odvolacího senátu Jiří Lněnička.

dsmann ( 27. března 2013 18:19 )

A Bleskopět zaspal http://www.novinky.cz/domaci/297382-ustavni-soud-smetl-zalobu-na-klause-pro-velezradu-ze-sto lu.html

peterwilliams ( 27. března 2013 17:59 )

je to hnusak zrzavej ..bejsou to dobry lidi

peterwilliams ( 27. března 2013 17:59 )

dsmann

dsmann ( 27. března 2013 17:53 )

Nechci se ho nijak zastávat, ať v base shnije, ale tahle věta "Poškozený se před vozidlo nedostal sám, ale proto, že ho tam obžalovaný srazil. " je zkrátka holý nesmysl Srazit někoho vozidlem tak aby se mu dostal před vozidlo, je zkrátka neproveditelná kravina. Navíc se původně psalo, že okradený, když uviděl odjíždějícího zloděje, vyběhl z krámu a snažil se auto zastavit tím, že si mu stoupl do cesty...

marie60 ( 27. března 2013 17:05 )

 Haj.zlík !!!!

Zobrazit celou diskusi