Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Správa NP Šumava rozprodává majetek: Vimperský zámek je na prodej!

Vimperský zámek je na prodej
Vimperský zámek je na prodej  (Autor: Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: Vlaďka Hradská - 
18. března 2013
20:47

Chcete se stát zámeckým pánem s vyhlídkou na krásnou Šumavu? Máte jedinečnou příležitost. K mání je vimperský zámek, který je národní kulturní památkou. V kapse však musíte mít milióny na nákup a k tomu půl miliardy na opravu!

Správa Národního parku Šumava rozprodává nemovitosti. V seznamu nepotřebného majetku se tak ocitl i vimperský zámek. Získat bude možné i některé šumavské hájenky a ubytovny.

Některé objekty nepotřebujeme

„Některé objekty pro svoji práci nepotřebujeme a jejich provoz nás zatěžuje. Dali jsme dohromady seznam dvaceti nemovitostí, které nabízíme státním organizacím. Pokud se o ně stát nepřihlásí, prodá je park za odhadní cenu,“ řekl mluvčí parku Pavel Pechoušek.

Na prodej je i vimperský zámek

Mezi nabízenými objekty je i vimperský zámek, s nímž měla původně správa parku velké plány. Historická stavba ale potřebuje podle některých odborníků až půlmiliardovou injekci na rekonstrukci. Nepotřebné pro správu parku jsou i hájenky  na Jeleních Vrších, v Českých Žlebech a v Borových Ladách, původní Žlábkova vila ve Vimperku za 7 miliónů nebo kanceláře CHKO v Sušici.

„Hájenky jsou sice ve špatném stavu a do ubytoven se musí taky hodně investovat. Ale je to jedinečná šance, jak se dostat k majetku v atraktivní lokalitě,“ řekl jeden z lesáků.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

donchicho ( 25. března 2013 00:56 )

Za komunismu nebyly na nic financni prostredky, alespon takhle se to vysvetlovalo lidu a je to snad ted v ceskem sametovem kapitalismu lepsi..... ja si tedy myslim, ze nikoliv. A to nam uplynulo od revoluce temer ctvrt stoleti.

Zobrazit celou diskusi