Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nevlastního syna chtěl zabít rýčem: Místo 12 let vyfasoval jenom podmínku!

Bedřich Vrba (60) byl rád, že dostal jen podmínku, jeho syn s ním vychází
Bedřich Vrba (60) byl rád, že dostal jen podmínku, jeho syn s ním vychází  (Autor: Blesk - Slávka Červená)
Autor: sč - 
15. března 2013
11:37

Až dvanáct let za mřížemi si měl odsedět senior Bedřich Vrba (61) z Uherskohradišťska. Podle obžaloby chtěl loni v říjnu zabít rýčem nevlastního syna Jána (45). Nakonec vyvázl s tříletým trestem s podmíněným odkladem na pět let. Krajský soud ve Zlíně pokus vraždy překvalifikoval na ublížení na zdraví.

Celá jeho rodina si po vynesení rozsudku oddechla. Manželka plakala. Muž tvrdil, že synovi nechtěl ublížit a mrzí ho to.

„Beru ho jako otce. Můj táta tragicky zemřel, když jsem byl malý. I se sestrou nás vychovával. Neměli jsme nikdy vážné spory,“ uvedl Ján. Podle něj se rodina dostala pro problémů a ty měly incident na svědomí.

Z hájenky na samotě, kde léta žili i pracovali, je majitel z důvodů rekonstrukce přestěhoval do minidomku ve Stupavě. „Měli jsme tam být v pronájmu, ale dům majitel hájenky údajně neodkoupil a nastaly nervy, kde vůbec budeme bydlet. Přes můj pokoj chodili rodiče do svého,“ vysvětloval situaci Ján.

Praštil ho, když seděl u televize

Loni v říjnu si po práci přihnul a otčímovi začal nadávat. Vadilo mu právě to, že nemá soukromí. Vrba, který měl 2,5 promile, to nevydržel a křičel, že jestli nepřestane, půjde pro rýč a zabije ho. A skutečně šel.

Když Ján ležel u televize, praštil ho plochou rýče po hlavě. „Nechtěl jsem mu ublížit. Mám ho rád. Nevím, co mě to napadlo. Chtěl jsem jen, aby byl v domě klid,“ vypověděl. Tvrdil, že ho chtěl praštit metlou, ale ve tmě se přehmátl. Soud ale uvěřil jeho původní výpovědi.

Seniorovi hrozilo za mřížemi 12 let. Senát ale pokus vraždy překvalifikoval na ublížení na zdraví vzhledem k tomu, že zranění nebylo tak vážné a  incident byl v rodině ojedinělý. Muž ale musí nastoupit protialkoholní léčení. Rozsudek je pravomocný.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi