Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rath může jásat! Manželka s otcem složili kauci: Půjde na svobodu?

Autor: psch - 
11. března 2013
15:54

Vězněný exhejtman a poslanec David Rath se může radovat! Jeho manželka a otec složili v pondělí dvoumilionovou kauci. S největší pravděpodobností Ratha pustí na svobodu, v pátek o tom ale ještě musí rozhodnout soud.

Rath nemá ale ještě stoprocentně vyhráno. O propuštění na kauci musí rozhodnout Okresní soud pro Prahu-východ – a to v pátek. To ale pořád stačit nebude.

Minulý týden podal státní zástupce Petr Jirát proti kauci námitku, případný páteční souhlas musí ještě odklepnout nadřízený středočeský krajský soud. Pak si může bývalý hejtman užívat sluníčka na svobodě.

„Kauce je zaplacena. Dnes dorazily peníze na účet soudu, celé dva miliony ve dvou platbách. Mohu potvrdit, že zčásti od manželky a zčásti od otce,“ řekl v pondělí Právu mluvčí soudu v Praze-východ Jiří Wažik.

Svoboda, nesvoboda

Podle Wažika páteční verdikt pořád nebude výhrou. „Státní zástupce si ale podal stížnost, což znamená, že spis půjde ke krajskému soudu. Takže i když bude v pátek propuštěn, tak fakticky propuštěn nebude,“ doplnil pro Právo mluvčí soudu.

Nemocný otec

Po deseti měsících, které Rath strávil ve vazbě, soud odsouhlasil možnost kauce, pravděpodobně přihlédl i tomu, že je Rathův otec nemocný. „Ve své žádosti pan poslanec uvedl, že se jeho otec vážně zranil a je potřeba o něho pečovat. Rozhodnutí velmi uvítal,“ řekl Blesku Rathův právník Adam Černý.

barbatus ( 12. března 2013 21:06 )

Blesku nespi, reklama........

gogo ( 12. března 2013 09:56 )

Klídek příteli, gevi ví velice dobře o čem je řeč a proč jsem to napsal. Tento příspěvek je jen pro něj.. Ostatní mu samozřejmě nemohou rozumět.. Jsem rád, že se o omne strachuješ, ale není skutečně (zatím) třeba..

gogo ( 12. března 2013 09:54 )

Souhlasím a zdravím..

enriko ( 12. března 2013 06:22 )

To už je lepší.

enriko ( 12. března 2013 06:21 )

gogo, bacha začíná ti hrabat.

Zobrazit celou diskusi