Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejmladší oběť luxusní lodi Concordia: Holčičku nepustili do záchranného člunu

Autor: mok - 
7. března 2013
23:31

Maličká dívenka Dayana Arlottiová patří k nejmladším obětím tragédie nedaleko Toskánska, kde ztroskotala luxusní loď Costa Concordia. Pětiletá holčička přitom mohla přežít, kdyby ji někdo pustil do záchranného člunu.

Ztroskotání lodi Costa Concordia zasáhla mnoho lidí a vyšetřování kapitána Schettina, který zbaběle utekl, ještě není u konce. Žalobci proto sestavili spis, který odhaluje poslední chvíle obětí. Dokument odkryl i šokující zprávu. Pětiletá dívenka Dayana Arlottiová zemřela na lodi, protože ji nechtěli pustit do záchranného člunu.

Dívenka bojovala o život spolu se svým otcem Williamem a snažili se najít volné místo na záchranném člunu. Nikdo z dospělých, kteří čekali na záchranu jim ale pomoc nenabídl a jeden z členů posádky je poslal na pravobok. To se jim bohužel stalo osudným. Costa Concordia se totiž převrátila právě na pravou stranu a malá Dayana s tatínkem se utopili. Holčička je tak nejmladší obětí tragédie.

Luxusní loď Costa Concordia ztroskotala v loňském roce nedaleko Toskánska. Tragédie si bohužel vyžádala dvaatřicet obětí a záchranné práce trvaly mnoho dní. O velký skandál se postaral hlavně kapitán Schettino, který zbaběle utekl z lodi. Teď je kvůli tomu stíhán.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi