Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Manželé utýrali nemocnou matku (†62): V těle měla zarostlé oblečení

Manželé Alena a Zdeněk H. skončili před olomouckým soudem kvůli týrání nemocné a bezmocné matky
Manželé Alena a Zdeněk H. skončili před olomouckým soudem kvůli týrání nemocné a bezmocné matky  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
4. března 2013
14:00

Nechali ji celé dny bez povšimnutí ležet na jejím lůžku. O nemocnou a především bezmocnou matku (†62) se manželský pár z Olomoucka vůbec nestaral, zato její důchod byl tím, co je podle všeho v prvé řadě zajímal. Seniorka strádala, do rukou lékařů se dostala ve zbědovaném stavu a její život se zachránit nepodařilo. Manželům nyní hrozí až 12 let vězení.

Děsivý případ lidského hyenismu doputoval před olomoucký soud. Manželé z Potštátu jsou obžalovaní z týrání a těžkého ublížení na zdraví.

Podle obžaloby měli týrat nemocnou matku, připoutanou po mozkové mrtvici na lůžku. Nestarali se o ní, napít a najíst dostávala jen občas, nechávali ji i v zimě v nevytopené místnosti, nepřevlékali ji, což dospělo až do děsivé fáze...

"O bezmocnou ženu se nestarali, přitom pobírali její důchod," uvedla státní zástupkyně Alice Zatloukalová. Žena loni v březnu skončila v péči lékařů v kritickém stavu, i přes odbornou pomoc zemřela.

Obžalovaná u soudu vzlykala, tchyni prý měla ráda...

"Ženu převáželi záchranáři s křečovitým sevřením všech končetin, části oblečení měla vrostlé do odumřelé tkáně na těle. Byla dehydrovaná a podvyživená s příznaky otravy krve. Po celém těle měla rozsáhlé opruzeniny," doplnila žalobkyně.

Manželskému páru nyní hrozí až 12 let vězení. Obžalovaná Alena H. dnes před soudem vzlykala, že se tchyni snažila pomáhat: "Snažili jsem se jí pomáhat, co mi síly stačily. Měla jsem ji ráda," vypověděla matka tří dětí, které skončily v dětském domově.

Její manžel Zdeněk H. se bránil, že matka prý pomoc odmítala. A policistům na otázku, proč matce včas nezavolal jinou pomoc, odpověděl: "Kdybychom tehdy zavolali lékaře, zdechli bychom hlady. Její důchod byl našim jediným příjmem."

endynka47 ( 9. dubna 2013 15:34 )

popravit takové hyeny,hajzlové,pracovat ne,to je výsledek havlovi politiky pracovat ne,krást a týrat a zabíjet ano,takovým hajzlům provaz.

danuska555 ( 5. března 2013 11:26 )

Hnus a hienismus, melo oba dostat. d o z i v o t i !! Zrudy. hnusny.

boball ( 4. března 2013 22:33 )

Kuvy jedny

valesovavera ( 4. března 2013 21:40 )

Aspoň by zdechli oni a ne ta matka.A mněli zkusit to utrpení co ta chudák matka.Ona ho taky přebalovala když byl malý a nenechala mu zarůst plínky do těla hajzlíci jedni.

seyene ( 4. března 2013 21:04 )

Jediný trestní zákoník, který bych aplikovala na podobnou zvěř, byl ten Chammurapiho - oko za oko.... Kdyby se trestalo tím, co oběti provedli, takovýchto činů by podle mě ubylo. A co s nima, živit je léta ve vězení?? Sice jsou to lidi, ale jen navenek, chovají se hůř než zvěř, tak proč mají mít lidská práva??? Když člověk čte, jak lvi nosili potravu svému druhovi, který nemohl lovit (měl drát okolo krku), proč mají být tahle individua nazývána lidmi a posuzována podle našich zákonů? A jak je možný, že přebírali důchod, to jim copak pošťačka dala?

Zobrazit celou diskusi