Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Černé duše v pražské ODS? Vlivný podnikatel prý podezřele manipuluje s členskou základnou

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, oj - 
28. února 2013
12:02

Část členů ODS v Praze 4 zpochybňuje okolnosti nedávné volby předsedy místního sdružení v Nuslích. Zvítězil vlivný podnikatel Ondřej Palounek. Volbě ale údajně předcházelo účelové přihlášení straníků z jiných buněk.

"Sněmu předcházel značný přesun členské základny. Sněm se pak uskutečnil současně s jednáním zastupitelstva městské části, aby se někteří zastupitelé nemohli zúčastnit," řekl ČTK jeden z členů ODS v Praze 4. "Bývalému předsedovi Michalovi Pilcovi údajně vyhrožovali. Nakonec sám rezignoval," řekl ČTK další člen místní ODS.

Nový předseda Palounek, který do té doby působil ve spořilovské buňce, se podle zdroje ČTK členem nuselského sdružení stal jen několik hodin před svým zvolením.

Předseda pražské ODS Svoboda v dřívějším vyjádření pro Českou pozici uvedl, že změny v Praze 4 vážným způsobem zpochybňují demokratické principy, na kterých je ODS postavena. Záležitostí se chce zabývat.

V ODS v nejlidnatější městské části to vře už několik měsíců. Na podzim byl z vedení oblastní organizace odvolán Pavel Horálek, který byl následně sesazen i z postu starosty Prahy 4. Na Horálkovu stranu se údajně tehdy postavila právě buňka v Nuslích.

picpa ( 28. února 2013 20:24 )

Potravináři „obelsťují“ zákazníky. Podívejte se, které výrobky snížily gramáž Většina ceny základních potravin po novém roce vyrostla, a to nejen kvůli zvýšení spodní sazby DPH, kterou prosadila Nečasova vláda, ale také kvůli jiným aspektům. U hromady potravin, zvláště pak u čokolád, došlo k nenápadnému snížení gramáže. Dostal jsem e-mail od jednoho z příznivců, co s tím budu dělat. Nenápadná mystifikace spotřebitelů probíhá u celé řady potravin ale i dalšího spotřebního zboží. Výrobci, jelikož nechtěli jít s cenou nahoru, jednoduše volili méně okatou variantu a shodili gramáž.

conjar ( 28. února 2013 17:43 )

..no jo, když pravičáci mají za sebou veškerá média v ČR,(příklad volba prezidenta a jiné).Už se zapomělo,že po "cinkání fabkama" je tady cenzura jako řemen!

karel050860 ( 28. února 2013 17:38 )

Kam jsme to došli??? Občanům v Chomutově došla trpělivost. Hromadně se rozhodli vyklidit pole. Důvod? Potraviny v ČR jsou drahé a nekvalitní. Proto si je jedou nakoupit do Německa. Zájezdy za nákupy k sousedům byly běžné před dvěma desítkami let, najednou se tento trend vrací.

karel050860 ( 28. února 2013 17:37 )

Jak se to všechno mění,nejdříve se napadaly Věci veřejné,tam se toho moc nenašlo,tak hurá na další.Media jenom hledají špínu,a když někdo chce něco udělat pro tuhle zem,jako třeba VV s Vítkem Bártou,tak se na ně pošle lovecký pes Kroupa.

zada ( 28. února 2013 14:51 )

kdyby enom volit, myslím, že žádný slušný občan už nemůže být členem ODS, protože slušný člověk by tenhle hnůj neusnesl. V ODS už musí být jen lidi co čekají na posty nebo demagogicky vymyté hlavy!!!!!

Zobrazit celou diskusi