Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Milan (†46) přežil zřícení mostu: Později zemřel při lyžování, zůstaly po něm dvě děti

Autor: Čas.sk, psch - 
26. února 2013
20:02

Tragický osud dohnal Milana Gomoláka (†46). V listopadu, když se na Slovensku zřítil most, kde zemřeli čtyři lidé, smrti unikl. Tři měsíce nato zemřel, když se oddával zimním sportům – na svahu se srazil s jiným lyžařem.

Milan ještě stihl v lednu oslavit 46. narozeniny, v únoru si vyjel na hory. K manželce a dvěma dětem se už ale nevrátí. Při večerním lyžování v Levočské dolině se srazil s jiným lyžařem a zemřel. Přesně na den po 11 letech, co zemřel jeho otec.

„Šel si naposledy sjet kopec a tehdy se to stalo. Ani přesně nevíme jak. Ten, se kterým se srazil, jel dál,“ říká zdrcená manželka s tím, že nechápe, jak se to mohlo stát. Milan byl zkušeným a opatrným lyžařem, vždy měl helmu.

Dohnal ho osud

Otec Anny (26) a Milana (23) se už domů ale nevrátí. Nejspíš tomu tak chtěl krutý osud. Milan pracoval jako stavební technik. V den, kdy se ve slovenských Kurimanech zřítil most, kde zemřeli čtyři lidé, měl volno. Smrti tehdy unikl náhodou.

Za nehodu mohla rychlost

Tragédii si neumí vysvětlit ani starosta Michal Didik, Milanův bratranec. „Velmi dobře lyžoval o 18 let, jako profesionál. Byl vždy aktivním sportovcem,“ vzpomíná. Podle vedoucího lyžařského střediska jeli oba zřejmě moc rychle. „Byla to nešťastná náhoda. Děláme všechno pro to, aby byl svah bezpečný,“ uvedl.

Vzkaz dcery

Milana pohřbili minulý týden v sobotu, jeho hrob pokrývá mnoho květin. O tom, že dětem chybí tatínek, není pochyb. Dcera Anna mu nechala vzkaz na Facebooku: „Jenom ti, kteří s tebou žili, vědí, co ztratili.“

Policie zatím žádné podrobnosti nemá, jisté ale je, že Milan zemřel na následky poranění hlavy. „Muž utrpěl těžké poranění mozku, neslučitelné se životem. I přes snahu lékařů se ho nepovedlo zachránit,“ řekla mluvčí košické nemocnice Ladislava Šustová.

odol ( 26. února 2013 22:01 )

Vole! Tebe a tvé příspěvky mám neskonale rád!!!

cinderella1 ( 26. února 2013 21:48 )

Jsem nevedela, ze M/O/N/G/O/L je v Cesku sproste slovo!!

cinderella1 ( 26. února 2013 21:47 )

Mon*** oprav si tu chybu! Velmi dobře lyžoval o 18 let, jako profesionál.

handgood ( 26. února 2013 21:45 )

Nezvratný osud 6.

babicovyjedy ( 26. února 2013 21:34 )

Smuclerova asi dostala pukem do hlavy. jinak si to nedokazu vysvetlit. 22let po revoluci a v Blezgu stale neni svoboda slova. Blezg proste miluje smradlava zviratka

Zobrazit celou diskusi