Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Odstřelili most smrti, kde zemřeli 4 lidé: Padl až na druhý pokus

Autor: shp, Nový Čas - 
15. listopadu 2012
16:59

VIDEO | Když ho betonovali, spadl. Když se ho pokusili zbourat, tak odolal. Na druhý pokus však slovenský most smrti, kde 2. prosince zahynuli čtyři dělníci, padl a zůstaly z něj jen trosky…

Vzpomínka na tragické úmrtí čtyř dělníků se změnila v prach. Most smrti u obce Kurimany se dnes po odpálení podpůrné konstrukce složil jako domeček z karet.

První odstřel most vydržel

Poškozenou část mostu chtěli stavbaři odstřelit už v úterý, ale nepodařilo se jim to. „Odstřel organizovaný staviteli, byl naplánovaný s vyšetřovateli tak, aby nedošlo k znehodnocení důkazního materiálu,“ řekl mluvčí ministerstva dopravy Martin Kóňa. Stále totiž probíhá vyšetřování tragické smrti čtyř dělníků. Při odstraňování mostu podle něj dbá na to, aby se co nejméně poškodily části stavby, které původní nehoda nepoškodila. „Náklady na tyto činnosti platí stavitel,“ doplnil Kóňa.

Video  Odpálení mostu smrti, při jehož stavbě zemřeli 4 lidé  - Nový Čas
Video se připravuje ...

Česká stavební firma: My jsme nepochybili

Na stavbě mostu smrti se také podílela česká firma Bögl & Krýsl. Ta je jedním z pěti účastníků soudního řízení v souvislosti se zřícením mostu ve Studénce u Otravy v roce 2008. Tehdy spadl most na projíždějící rychlík, ve kterém zahynulo osm lidí, a desítky dalších osob utrpěly zranění. V případě zřícení mostu u obce Kurimany společnost Bögl & Krýsl neshledala žádné vlastní pochybení při stavbě. „V žádném případě se nezříkáme morální odpovědnosti za ztráty na životech ani za zraněné,! sdělil Josef Krýsl, ředitel společnosti.

tintin ( 16. listopadu 2012 01:17 )

Zdravím. Co se vykašlat na ruletu co je tady neustále nabízena a zkusit to trochu seriózněji. Místo toho, abyste o peníze přišli tak si naopak nějaké přivyděláte. Více se dozvíte zde http://www.ecash.cz/index.php?ido2=4468 a třeba se Vám to taky zalíbí.

jahodove_ticho ( 15. listopadu 2012 22:01 )

kvalita Plesku zuřivě dohání kvalitu stavitelství těhle kopyt

kubacak1 ( 15. listopadu 2012 18:02 )

Tato nehoda určitě zahýbala lidmi, ale nevím kdo píše tyto články, určitě most nespadl ,,2.prosince,, a určitě nespadl most u ,,Otravy,,

Zobrazit celou diskusi