Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sousedé vraha Antonína B. (†57): Jeho žena musela něco tušit

Autor: Jiří Krušina - 
26. února 2013
05:00

Věděla manželka masového vraha Antonína B. (†57) Ruth B. o jeho šílených záměrech? Manželé Šárka a Honza z vedlejšího vchodu domu hrůzy si myslí, že něco tušit musela. „Jel jsem tu osudnou neděli po městě a viděl jsem ji ve tři hodiny ráno, jak jde od našeho domu po přechodu. Bylo to pár desítek minut před tragédií. Říkal jsem to policistům, ale ti mi tvrdili, že jsem se spletl. Tak asi nepoznám svoji sousedku,“ řekl Blesku pan Honza.

On sám o vrahovi věděl to, že je podivín a rozhodně to není dobrý člověk. „Udával lidi a volal hned na policii, když někdo zastavil před domem. Když jsem ale něco nakládal já, tak to přešel. Věděl, že bych se s ním nemazal,“ řekl vrahův soused Honza.

Na kus řeči

Jeho žena s Antonínem B. ale měla jiné zkušenosti, ta s ním vcelku vycházela. Ji prý vždy pozdravil. Ten muž byl podle ní bez přátel. Svou nesnášenlivostí každého odradil. „Opravdu ho nikdo neměl rád. Nevím ale proč, mě vždycky pozdravil. Jednou, když jsem venčila pejska, kterého jsme s mužem zachránili od zlého pána, tak dokonce přišel a zeptal, zda se pes ještě bojí lidí. A pak se dal do širokého vyprávění o kočkách,“ řekla včera Blesku paní Šárka.

Frenštát týden truchlí

Lidé ve Frenštátě stále truchlí, i týden po výbuchu chodí na místa, která  jim připomínají hroznou tragédi. Zastavují se u domu hrůzy, který se demoluje, ale také u vývěsky, kde jsou oznámení o úmrtích a pohřbech. Zítra budou pohřbeny dvě ze tří dětí, které zahynuly při výbuchu plynu v bytovém domě. Sourozenci Adélka a Radimek Konvičkovi.

lepabrena ( 26. února 2013 20:53 )

zná Blesk článek 40 ost. 2 Listiny základních lidských práv a svobod? Pro neznalé- Každý, proti němuž je vedeno trestní řízení, je považován za nevinného, pokud pravomocným odsuzujícím rozsudkem nebyla jeho vina vyslovena a dále článek 10 tamtéž celý. To, co zde Blesku, provádíte, je štvavá kamapaň, která mě připomíná vaši štvavou kampaň před prezidentskými volbami. Zhoršila se sociální a ekonomická situace většiny občanů tohoto státu, bez naděje do budoucna. Nikdo svérprávný už nebude volit to, co se zde vydává za pravici, když o demokracii se už nedá mluvit vůbec a proto je třeba lidi poděsit a najít viníka- exekučně vystěhovaného stěžovatele s malého města, který psal na webu pod heslem zlatecasysocialismu. Zatím nebylo prokázáno, že by se trestného činu obecného ohrožení dopustil a vy už máte jasno! Přitom pro svůj čin neměl motiv- daleko silnější motiv bych hledala v neprůhledném hospodaření SVJ domu 39 a to zvláště s ohledem na rekonstrukci tohoto objektu.

petr-pekar ( 26. února 2013 14:25 )

pokračování ---Pachatelům, kteří se dopustili trestného činu §149 odst. 4) TZ hrozí až 18 let, takže Blažkovi spolunájemníci se nemusí bát, že nebudou mít kde bydlet. Trestní oznámení Nejvyššímu státnímu zástupci bylo podáno jedním z našich elitních udávacích agentů, který se konečně probral, vzhledem k faktu, že JUDr. Vrána má dle důvěryhodných zdrojů zkorumpovaný i parlament, byl podán návrh k dohledu Evropskou komisí případně samotnou OSN, jejíž zákony byly taktéž v kauze ignorovány. Antonín Blažek sice zvolil zapálením nepřiměřenou obranu před následky trestného činu, takže pokud by přežil, zavřeli by ho taky, nicméně když je mrtvý, asi by měl za škodu zodpovádat JUDR. Tomáš Vrána, ten pokud však půjde sedět, asi bude muset být nařízena exekuce na jeho majetek. http://www.portalsvj.cz/diskuse/vybuch-ve-frenstatu-a-svj

petr-pekar ( 26. února 2013 14:23 )

Trochu nám trvalo, než se naši agenti probudili a začali pátrat po příčině výbuchu, nu jsou buď trochu nedohňupaví nebo si možná občas přihnou a chvíli jim to nebere, zejména ti právní agenti, kteří to umí zformulovat, ale nyní už je jasno. SVJ vymáhalo dle dostupných informací po Antonínu Blažkovi částku 0,– Kč prostřednictvím exekutora JUDr. Tomáše Vrány, na kterého již mělo políčeno pasti několik skupin a do této pasti se chytil. Je patrné, že SVJ se chtělo p. Blažka zbavit a k tomu si prostřednictvím exekutora JUDr. Tomáše Vrány zajistilo zkorumpování soudů, které ignorovaly základní právní systém OSN a tímto vydaly rozsudky odporující základní deklaraci lidských práv OSN. JUDr. Tomáš Vrána se ignorací deklarace základních lidských práv OSN článku 17 odst. 2) dopustil svévolného zbavení majetku p. Blažka, čímž ignoroval Úmluvu OSN proti mučení část I, článek 1, odst. 1 a tím se dopustil dle českého práva ignorace ochrany obyvatelstva definovanou §149 jako mučení a nelidské zacházení, vzhledem k faktu, že důsledkem mučení byla smrt, měl by být trestný čin JUDr. Vrány kvalifikován dle §149 odst. 4) trestní sazba až 18 let. SVJ jako spolupachatel stejně jako soudy, se dopouštěli účasti na mučení a dle Úmluvy OSN proti mučení části I, článku 2, odst. 3 Nařízení nadřízeného činitele nebo orgánu státní moci nemůže sloužit k ospravedlnění mučení, zejména když bylo možné vymožení pohledávky zajistit například splátkovým kalendářem, avšak v konkrétním případě Blažek nic nedlužil, tudíž exekuce byla nařízena jen za účelem mučit Antonína Blažka, který tímto byl přiveden do stavu nepříčetnosti. Tudíž JUDr. Vrána svým jednáním jehož důsledkem bylo uvedení p. Blažka do stavu nepříčetnosti prostřednictvím exekuce, vykolejil z legitimity státního orgánu do koleje organizovaného zločinu či terorismu a z toho důvodu předpokládám, že pojišťovna spolupachateli, kterým je SVJ neuhradí ani korunu. Pachatelům, kteří se dopustili trestného činu §149 odst. 4) TZ hrozí až 18 let, takže B

anka ( 26. února 2013 14:14 )

podle me, kdyby mela jenom tuseni, ze manzel chce neco takoveho provest....tak sla rovnou na policii......

anka ( 26. února 2013 14:14 )

nemusela vedet vubec nic.....mohl ji vyhodit z domu....jinak je to tragedie...

Zobrazit celou diskusi