Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Masakr na diskotéce: Útočník podřízl muže (34) z ochranky

 (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: Jiří Čada - 
24. února 2013
20:55

Zdánlivě nevinná zábava na diskotéce v Moravských Budějovicích na Třebíčsku se proměnila v tragédii. Konflikt zaměstnanců diskotéky se skupinkou agresivních Romů přerostl ve vraždu.

 

Vražda se stala v neděli v brzkých ranních hodinách. „V průběhu hádky, která se odehrávala na záchodcích, přistoupil jeden z Romů k muži z ochranky a zasadil mu zezadu několik bodných ran nožem. Pak ho ještě podřízl,“ popsal událost Blesku jeden ze zaměstnanců nočního podniku.

Napadenému muži z ochranky diskotéky bezprostředně po útoku už nebylo pomoci. Svým zraněním podlehl. Brutální útočník ho nechal na místě vykrvácet.

„Tady kousek odsud v Lesonicích po něm zůstala malá dcera. Je to strašné,“ zdůraznil jeho kolega.

Policie krátce poté zatkla podezřelého muže, který mužům zákona není neznámou osobou. „Nejsme vůbec rádi, že se celý případ tak rychle dostal ven,“ nechala se slyšet mluvčí krajských policistů Dana Čírtková.

„Mohu jen potvrdit, že skutečně vyšetřujeme závažnou násilnou trestnou činnost. Současně čekáme na výsledky nařízené soudní pitvy. Sdílnější budeme až patrně v pondělí,“ dodala policejní mluvčí.

Útočníkovi nyní hrozí minimálně deset let vězení nebo dokonce vyjímečný trest.